En Sıcak Konular

TÜRK ARAŞTIRMACILARA 1.5 MİLYAR AVROLUK AR-GE FIRSATI

10 Eylül 2008 10:26 tsi
TÜRK ARAŞTIRMACILARA 1.5 MİLYAR AVROLUK AR-GE FIRSATI Ar-Ge'nin ''Şampiyonlar Ligi'' olarak nitelendirilen, dünyanın en büyük sivil araştırma programı AB 7. Çerçeve Programı (ÇP), toplam bütçesi 1.5 milyar avroluk 13 yeni Ar-Ge başlığı ile Türk araştırmacılara yeni fırsatlar sunuyor.

ANKARA - Ar-Ge'nin ''Şampiyonlar Ligi'' olarak nitelendirilen, dünyanın en büyük sivil araştırma programı AB 7. Çerçeve Programı (ÇP), toplam bütçesi 1.5 milyar avroluk 13 yeni Ar-Ge başlığı ile Türk araştırmacılara yeni fırsatlar sunuyor.
     TÜBİTAK AB 7. Çerçeve Programı Ulusal Koordinatörü Okan Kara, programa sunulan çok ortaklı araştırma ve teknoloji geliştirme proje başvuruları ile Türk araştırmacılarının ve iş dünyasının Avrupalı paydaşlarıyla iş birliği yapma fırsatını yakalayacağını ifade etti.
     Ar-Ge'nin ''Şampiyonlar Ligi'' olarak nitelendirilen, dünyanın en büyük bütçeli sivil araştırma programı AB 7.ÇP kapsamında 3 Eylülde açılan 13 yeni çağrının araştırmacılara 1.5 Milyar Avroluk yeni fırsatlar sunduğunu anlatan Kara, bu alanların ''Gıda, Tarım, Balıkçılık ve Biyoteknoloji'', ''Sağlık'', ''Uzay'', ''Güvenlik'', ''Nanobilimler, Nanoteknolojiler, Malzemeler ve Yeni Üretim Teknolojileri'', ''Sosyo-Ekonomik ve Beşeri Bilimler'', ''Enerji'', ''Çevre'', ''KOBİ'ler Yararına Araştırma'', ''Bilgi Bölgeleri'', ''Toplumda Bilim'', ''Uluslararası İşbirliği Etkinlikleri'' olduğunu bildirdi.
     TÜBİTAK, AB ÇP Ulusal Koordinasyon Ofisi'nin çağrılara hazırlık çalışmalarını 3 aydır sürdürdüğünü aktaran Kara, Türk araştırma ve iş dünyasının 7.ÇP'den en etkin şekilde faydalanması için bilgilendirme, eğitim ve iş birliği faaliyetleri düzenlediklerini dile getirdi.
     Özellikle Avrupa'daki önemli Ar-Ge kuruluşları ile Türk kuruluşlarını hem Türkiye'de hem de Avrupa'da buluşturmayı hedefledikleri tüm çalışmalarının ''www.fp7.org.tr'' adresinden takip edilebileceğini belirten Kara, ayrıca yine aynı adreste yer alan e-öğrenme uygulamasından da tüm araştırmacıların yararlanabileceğini kaydetti.

Bu haber 291 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,745 µs