En Sıcak Konular

TOPBAŞ: DOĞAN, HİLTON ARAZİSİNİ DEĞERLENDİRMEK İSTEDİĞİNDEN BAHSETMİŞTİ

9 Eylül 2008 18:22 tsi
TOPBAŞ: DOĞAN, HİLTON ARAZİSİNİ DEĞERLENDİRMEK İSTEDİĞİNDEN BAHSETMİŞTİ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın ''Hilton arazisini değerlendirmek istediği ve bunun için aldığından bahsettiğini'' belirtti.

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın ''Hilton arazisini değerlendirmek istediği ve bunun için aldığından bahsettiğini'' belirterek, ''Kendisine, böyle bir yoğunluğu bu bölgenin kaldırmayacağını söyledim'' dedi.
     Topbaş, Lüksemburg Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı Jeannot Krecke'nin ziyaretinin ardından basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.
     Topbaş, bir gazetecinin ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Aydın Doğan arasındaki Hilton Oteli arazisi ile ilgili tartışma var. Size araziyle ilgili bir talep geldi mi?'' şeklindeki sorusu üzerine, konuyla ilgili gerekli açıklamaları Başbakan Erdoğan'ın yaptığını, bu hafta sonunda da zaten başka bilgiler verileceğinden bahsettiğini hatırlattı.
     Topbaş, şöyle devam etti:
     ''Kendilerinin de bahsettiği gibi Şişli Belediyesinden oy birliğiyle geçen 2.7 tarzındaki bir emsal talep, Şişli planlarına yapılan itirazla belediyemize gelmiştir. Belediye İmar Komisyonu, bu talepleri inceleyip Şişli Belediyesine geri gönderdi. Bu talepler var tabii ki. Bu talepler yok değil. Aydın Doğan da bu Hilton arazisini değerlendirmek istediğini ve bunun için aldığından bahsetmiştir. Böyle bir yoğunluğun kabul olmasının mümkün olamayacağından kendilerine bahsetmiştim. Çünkü orası bir kentsel SİT alanı. Aynı zamanda kentin soluklanabildiği yeşil alandır. Yani bir noktada kentin oksijen alanları. Biz bu alanlara hassasiyet gösteriyoruz. Kentin değerlerine, yaşam alanlarına saygı göstermek gerekiyor. Dikkat etmemiz gerekiyor. Böyle bir yoğunluğu bu bölgenin kaldıramayacağını, bir gök kafese benzer, kentti rahatsız edici yapıların burada yeşeremeyeceğini söyledim.''
     Şişhane ile Ayazyağa arasındaki metro hattında yürütülen çalışmalarla ilgili soruları da cevaplandıran Topbaş, 29 Ekim'de hatta deneme sürüşlerinin olacağını, hazırlıkları bu tarihe göre yaptıklarını ve sistemin birbirine entegre olması açısından önemli bir hat olduğunu ifade etti.

Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,262 µs