En Sıcak Konular

SORUNUN DİPLOMATİK YOLLARLA ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUM

7 Kasım 2007 20:59 tsi
SORUNUN DİPLOMATİK YOLLARLA ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUM ABD Başkanı George Bush, İran'la yaşanan nükleer krizin diplomatik yollarla çözülebileceğine kesin olarak inandığını ve bunun için çaba harcamaya devam edeceğini söyledi.

BERLİN - ABD Başkanı George Bush, İran'la yaşanan nükleer krizin diplomatik yollarla çözülebileceğine kesin olarak inandığını ve bunun için çaba harcamaya devam edeceğini söyledi.
Bush, Alman televizyonlarına verdiği röportajda, "Sorunun diplomatik yollarla çözülebileceğine kesinlikle inanıyorum ve bunun için çaba harcamaya devam edeceğim. Başbakanla (Angela Merkel) yapacağımız görüşmede de bu önemli konuyu ele alacağız" dedi.
Üçüncü Dünya Savaşı çıkabileceğine ilişkin açıklamalarının yanlış anlaşıldığını da kaydeden Bush, "(Üçüncü Dünya Savaşının önlenmesi isteniyorsa) dedim. 'Üçüncü Dünya Savaşını istiyorum' demedim. Bunu, bu ülke UAEK'nin kararlarına uymadığı, yani nükleer programını açıklamadığı ve İsrail'i yok etmek istediğini söylediği için dedim. Biliyor musunuz, eğer Üçüncü Dünya Savaşını başlatmak istiyorsanız, İsrail'e nükleer bombayla saldırmanız yeterli. Bu nedenle 'şimdi harekete geçme zamanıdır' dedim. Bu ne bir tahmin, ne de bir istekti" diye konuştu.
İran'a karşı yine de son çare olarak askeri seçeneğin bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruya üzerine Bush, askerlerini iki kez "ateşe sürüklediğini" ve bunun iyi bir tecrübe olmadığını ifade ederek, sorunu diplomatik yollarla çözme çabası içinde olduğunu ve bunu, dünya hep bir ağızdan konuştuğu takdirde başarabileceklerine inandığını söyledi.

Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,410 µs