En Sıcak Konular

DENİZ FENERİ:DENİZ FENERİ E.V'NİN BAĞIŞI KAYIT ALTINDA

9 Eylül 2008 16:00 tsi
DENİZ FENERİ:DENİZ FENERİ E.V'NİN BAĞIŞI KAYIT ALTINDA Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Engin Yılmaz, Almanya'da kurulu bulunan Deniz Feneri E.V. derneğinden 3 yıl içinde 6 milyon 940 bin avro bağışın, tamamen yasal prosedürler ve bankalar yoluyla kayıt altında kabul edildiğini söyledi.

İSTANBUL - Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Engin Yılmaz, Almanya'da kurulu bulunan Deniz Feneri E.V. derneğinden 3 yıl içinde 6 milyon 940 bin avro bağışın, tamamen yasal prosedürler ve bankalar yoluyla kayıt altında kabul edildiğini söyledi.
     Derneğin Ümraniye Dudullu'daki Lojistik Merkezi'nde, Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Altan ve Genel Muhasip Mehmet Cengiz ile basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, Almanya'da faaliyet gösteren Deniz Feneri E.V. ile Deniz Feneri Derneği arasında "sentetik ilişkiler kurulduğu" iddiasında bulundu.
     Yılmaz, Alman dernek hakkındaki soruşturma aşamasında Mayıs-Ağustos 2007 döneminde 3 ay süreyle İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin incelemesinden geçtiklerini bildirdi ve "Denetim sonucunda hem Almanya'da bulunan dernek, hem de Kanal 7 televizyonu ile olan ilişkilerde suç unsuruna rastlanmadığı tespit edilmiştir" diye konuştu.
     İddia edildiği gibi Alman dernekten yasal olmayan yollarla herhangi bir para alınmadığını savunan Yılmaz, şöyle devam etti:
     "Deniz Feneri, Deniz Feneri E.V. adındaki dernekten, 3 yıl içinde toplam 6 milyon 940 bin Avro bağışı tamamen yasal prosedürlerle ve bankalar yoluyla kayıt altında kabul etmiştir. Bu bağış nedeniyle derneğimizin suçlanmasını art niyetli bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. 'Bu dernekle bir ilginiz olmadığını söylüyorsunuz ama aynı adı taşıyorsunuz ve bu ismi kullanmalarına bir itirazınız da olmuyor. Bu bir çelişki değil mi?' şeklinde bir soru aklınıza gelebilir. Evet, bu ilk bakışta bir çelişki gibi görülebilir. Deniz Feneri'nin Türkiye'de yardımseverlik alanında gerçekleştirdiği önemli çalışmaların ardından sadece Almanya'da değil, Türkiye'de ve yardım çalışmalarını yürüttüğümüz pek çok coğrafyada derneğimizin adını taklit eden, kullanan kurumlar ortaya çıktı. Bu, başarılı olmuş her markanın kaderidir."
     Yılmaz, Deniz Feneri Derneği-Kanal 7 Televizyonu ilişkisinin profesyonel bir ilişki olduğu ve Kanal 7'nin, Deniz Feneri programına sosyal sorumluluk çerçevesinde ev sahipliği yaptığını belirterek, profesyonel ilişkiyi tüm medya kanallarıyla kurabileceklerini ifade etti.
     Almanya'da kurulu bulunan Deniz Feneri E.V. ile Deniz Feneri Derneğinin Pakistan'da ortak bir çalışma yürütüp yürütmediği sorusu üzerine, Pakistan'da 14 ilköğretim okulu ve üniversite kurulması projesini yürüttüklerini anlatan Yılmaz, "Alman derneği ile ortak değiliz. Sadece proje ortaklığı var. Bize Almanya'dan Deniz Feneri E.V'den gönderilen paraların içerisinde, projeden kaynaklanan ödemeler de var" dedi.
     Ortaya atılan diğer iddialara ilişkin sorulara "doğru değil" yanıtı veren Yılmaz, bir soru üzerine de yasa dışı yollardan para aktarıldığı öne sürülen Kanal 7 televizyonundaki 3 ismin Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği ile ilişkisi konusunda "Genel kongre üyesi değiller" dedi. Yılmaz, para konusunun ise söz konusu kişilere sorulması gerektiğini vurguladı.
     Derneğin 80 genel kongre üyesi olduğu, 156 bin de gönüllü üyesi bulunduğu bilgisini veren Yılmaz, açıklamalarını özetle şöyle tamamladı:
     "Kendi yaptıklarımızdan eminiz. Sentetik bağlantıları, ifadelerimizin yanlış çevirilerini, haber başlıklarını, varılan yargıları tebessüm ve olgunlukla karşılıyor,adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz"

Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,059 µs