En Sıcak Konular

BAYKAL: BAŞBAKANLAR AVANTA VERME İMKANINA SAHİP MİDİR

9 Eylül 2008 19:00 tsi
BAYKAL: BAŞBAKANLAR AVANTA VERME İMKANINA SAHİP MİDİR CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Başbakanlar, yabancı devlet adamlarıyla tezgah kurup damadının başında bulunduğu şirkete devletin imkanını avanta gibi verme imkanına sahip midir?'' dedi.

İZMİR - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Başbakanlar, yabancı devlet adamlarıyla tezgah kurup damadının başında bulunduğu şirkete devletin imkanını avanta gibi verme imkanına sahip midir?'' dedi.
     Baykal, Konak Belediyesince yaptırılan Yenişehir pazar yerinin açılışında yaptığı konuşmada, sıkıntılı günlere son verileceğini, insanların ürettiğinden, sattığından, aldığından mutlu olacağını belirtti.
     Açılışa katılan bazı vatandaşların ''Şaban Dişli gibilerinden kurtar bizi'' diye seslenmeleri üzerine Baykal, şunları söyledi:
     ''Arkası gelecek. Tepeden tırnağa hepsi elden geçirilecek. Devlet düzeni kapalı kapılar ardında, pazarlıklarla, karanlık tezgahlarla dönmeyecek. Her şey milletin gözü önünde, dürüst, ahlaklı, şeffaf olacak. İhale konuşuluyor, Başbakan 'Hayır, ben onu Çalık grubuna vereceğim' diyor. İhaleye girmek isteyen bir başkasına 'Olmaz' diyor. Bu ne biçim iştir? Başbakanlar, yabancı devlet adamlarıyla tezgah kurup damadının başında bulunduğu şirkete devletin imkanını avanta gibi verme imkanına sahip midir?''

BAŞBAKAN OLAYI ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYOR

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, eskiden insanların zengin olmak için yolsuzluk yaptıklarını, şimdi ilk kez doğrudan bir siyaseti finanse etmek için milletin yardım amacıyla verdiği paraların alınıp kullanıldığını öne sürerek, ''Müthiş bir yolsuzluk bu. Bu yolsuzluğu yapanların insan içine çıkmaya, kimsenin gözünün içine bakmaya hakkı yoktur. Başbakan'ın çırpınmasında, feryadında, gelecek haftaya randevu vermesinde, olayı bir zeminden alıp bir başka kavga zeminine çekerek olayı örtbas etme çabası yatmaktadır'' dedi.
     Baykal, İzmir'deki CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısından önce düzenlenen basın toplantısında, lüks yaşam ve paraya hükmetme anlayışının yolsuzlukları gündeme getireceğini belirterek, son yolsuzluk olayının Deniz Feneri Derneği'nde yaşandığını iddia etti.
     Deniz Baykal, ''Başbakan birdenbire heyecan, telaş ve tedirginlikle ortaya atıldı, tozu dumanı ayağa kaldırdı ve bir büyük mücadele açmış görüntüsü verdi. Ortada bir yolsuzluk olayı var, Başbakan'dan beklenen şeyler var. Birilerine, bir yayın grubuna yıpratma kampanyası açarak yolsuzluk olayını gözlerden saklaması mümkün değildir'' diye konuştu.
     Baykal, ''Bu tezgahta baş rollerde 2 kişi vardır, Zekeriya Karaman, Mehmet Gürhan. Başbakan'a soruyorum, Zekeriya Karaman ve Mehmet Gürhan'ı tanıyor musunuz, tanımıyor musunuz, ilişkiniz var mı, yok mu? Biri paraları gönderen, diğeri alan kişi. Daha önce 'Tanımıyorum' dedi, gazetelerde Mehmet Gürhan ile fotoğrafları çıktı. Bu ne biçim bir ilişki? Bu tablo ortaya çıkınca ona buna bağırıp çağırmak doğru mu'' dedi.
     Baykal, Aydın Doğan'ın Yumurtalık'ta rafineri kurma müracaatı üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Sana vermeyeceğim, Çalık Grubu'na vereceğim'' dediğini belirterek, ''Başbakan her konuda konuşuyor, bu konuda bir şey söylemedi. Bu sözleri Başbakan söyledi mi söylemedi mi, şimdi bunu öğrenmek istiyorum'' diye konuştu.
     Baykal, Putin ve Berlusconi'nin adının yolsuzluk söylentilerine Başbakan tarafından karıştırıldığını ifade ederek, ''Yani şirket kayırma, şirket tercih etme, şirket engelleme, devletin doğrudan doğruya işin içinde bulunduğu ticari çıkar ortaklıkları. Çok garip bir manzara, bunun aydınlığa kavuşturulması lazım'' diye konuştu.
     Başbakan'ın damadının genel müdür olduğu Çalık Grubu'nun devlet imtiyazıyla donatılıp donatılmadığını soran Baykal, ''Bunu anlamak, seyretmek mümkün değildir. Bunun derhal aydınlığa kavuşturulması lazım. Başbakan bu konuda en kısa zamanda kamuoyunu aydınlatmalıdır'' dedi.



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,361 µs