En Sıcak Konular

'301, TÜRKİYE'NİN İMAJINI YIPRATIYOR'

7 Kasım 2007 19:44 tsi
'301, TÜRKİYE'NİN İMAJINI YIPRATIYOR' Abdullah Gül, TCK'nın 301. maddesinin Türkiye'nin imajını yıprattığını ,bunun değiştirilmesinin doğru olduğunu defalarca söylediğini belirtti...

BAKÜ - Hakan Der bildiriyor - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesinin Türkiye'nin imajını yıprattığını belirterek, İlerleme Raporunda yazılmasa da Türkiye'de bu maddenin değiştirilmesi yönünde bir irade bulunduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül, Bakü'deki temaslarının ardından Türk Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenledi. Burada soruları yanıtlayan Gül, bir Azeri gazetecinin sorusu üzerine, Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadelenin Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın güvenliğini etkilemeyeceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül, bir başka gazetecinin terör örgütü PKK'nın arkasındaki dış güçlerle ilgili sorusunu yanıtlarken, ''Kanunsuz işlerin içinde olanlar, teröre karışanlar hep birbirleriyle işbirliği yapar. Terör kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin, din, dil, ırk ayrımı yapmadan mücadele etmek gerekir'' dedi.
Abdullah Gül, ''Türkiye terörle mücadelede ABD'den sadece istihbarat mı alacak?'' sorusu üzerine ise "Türkiye'nin ABD'den beklediği, sadece istihbarat paylaşımı değil. Türkiye'nin beklentilerinin ne olduğu gayet net bir şekilde ifade edildi. Ayrıca Türkiye kendi inisiyatifiyle hareket edecek bir ülkedir. Ama bunlar çok detaylı olarak dışarıda konuşulmuyorsa zannetmeyin ki, Türkiye'nin düşüncesi, hareket tarzı bazen yansıdığı gibi değil" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, ''AB İlerleme Raporunda TCK'nın 301. maddesiyle ilgili değerlendirmeler karşısında süratli bir tavır gösterilip gösterilmeyeceği'' sorusunu da İlerleme Raporu'nda yazılmamış olsa da 301. maddeyi değiştirme iradesi olduğunu söyledi. Gül, ''Bunu Meclis'te de hükümette de görüyorum. Dolayısıyla bu eğer değişirse raporda zikredildiği için değişiyor diye algılamamak gerekir. Dışarıda herkes zannediyor ki, Türkiye'de konuşma, düşündüğünü ifade etme yasağı var. Türkiye'ye karşı çok büyük bir haksızlık yapılıyor. Bunun değiştirilmesinin doğru olduğunu ben defalarca söylemiştim" şeklinde yanıtladı.

Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,972 µs