En Sıcak Konular

TERİM, TRİBÜNLERDEN ''SABIRLA 90 DAKİKA DESTEK'' İSTEDİ

9 Eylül 2008 13:34 tsi
TERİM, TRİBÜNLERDEN ''SABIRLA 90 DAKİKA DESTEK'' İSTEDİ Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda yarın Belçika ile zorlu bir 90 dakikanın kendilerini beklediğini işaret ederek, tribünlere seslendi ve "sabırlı olarak 90 dakika destek" istedi.

İSTANBUL - Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda yarın Belçika ile zorlu bir 90 dakikanın kendilerini beklediğini işaret ederek, tribünlere seslendi ve "sabırlı olarak 90 dakika destek" istedi.
     Terim, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında, 2008 Avrupa Şampiyonası sonrasında yarın evlerinde ilk maçlarını oynayacaklarını dile getirerek, "Belçika son olimpiyatta 4. oldu. Genç ve dinamik bir oyuncu grubu var. 1980'li yıllarda dünya futbolunda sahip oldukları itibarı geri almak, tekrar o günlere dönmek istiyor gibiler. Yetenekli ve genç bir kuşakla finallere katılmayı hedefliyorlar. Baştan sona çekişmeli geçmeye aday bir 90 dakika bizi bekliyor" diye konuştu.
     Türk Milli Takımı olarak "2 C"ye önem verdiklerini belirten Fatih Terim, şöyle devam etti:
     "Bunlar coşku ve cesarettir. Coşku ve cesaretin, taktik anlayışı oturmuş bir milli takımda daha da önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak bunun yanında sabra da ihtiyacımız var. Rakibin direncini kırmak için saha içinde inatla her yolu deneyeceğiz. Panik ile çabukluğu birbirine karıştırmayan bir hücum şekli deneyeceğiz. Bunu yaparken taraftarların sabırlı olması, futbolcuları 90 dakika desteklemesi önemli."
     Terim, Belçika cephesinden Türkiye'yi favori gösteren açıklamalar yapılmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Kedi bile yenilmek istemez" ifadesiyle, bu tür açıklamaların bilerek mi, yoksa taktik icabı mı yapıldığını bilemeyeceğini kaydetti. Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Bizim Belçika takımının beyanatlarına konsantre olacak halimiz yok. Oynadıkları maçları seyredip en iyi şekilde hazırlık yapıyoruz. Kedi bile yenilmek istemez. Yenilmeyi kimse istemez. Türk Milli Takımı, Avrupa üçüncülüğünden sonra tabii ki kendi sahasında favoridir. Biz dikkatli, ciddi ve en az rakip kadar mücadele eden bir takım olduktan sonra sorun olmayacaktır. Biz kendimize bakıyoruz."
     Belçika-Estonya maçında Belçika savunmasının hata yaptığının belirtilmesi üzerine Terim, bunun, Belçika'nın bu hataları her zaman yapacağı anlamına gelmediğini ifade ederek, şunları söyledi:
     "Maçı çıplak seyrettiğimiz zaman, karşılaşmada Belçika'nın çok fazla pozisyonu olduğunu, maçın daha farklı bitebileceğini, 90 dakika oyunu kontrol ettiğini görüyoruz. Olimpiyat dördüncüsü olan takımdan 7-8 kişi olduğunu düşünürsek, bu organizasyonda dördüncülüğe kadar gelen takımın ciddi bir gücü olduğunu düşünüyorum."

 



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,036 µs