En Sıcak Konular

BAHÇELİ: VAHİM BİR DURUM DAHA ORTAYA ÇIKMIŞTIR

9 Eylül 2008 12:50 tsi
 BAHÇELİ: VAHİM BİR DURUM DAHA ORTAYA ÇIKMIŞTIR Bahçeli,AK Parti iktidarı döneminde ''siyasi ve ahlaki çürümenin, devlet ve toplum hayatını bir kanser gibi sardığını, yozlaşma kültürünün her alanda kök salarak; yolsuzluk, vurgun ve talanın hakim anlayış haline geldiğini'' savundu.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bir yardımlaşma derneğiyle ilgili ortaya çıkan usulsüzlük iddialarının yargıya intikali ve konunun Başbakan Erdoğan'a kadar uzanması vahim bir durumu daha ortaya çıkarmıştır. Bu iddiaların ciddiye alınması, sonu nereye kadar uzanırsa uzansın tetkik ve tahkik edilmesi elzem bir hale gelmiştir'' dedi.
     Bahçeli, konunun Türkiye ayağıyla ilgili olarak Cumhuriyet savcıları acilen gereğini yapması gerektiğini kaydetti.
     Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, tartışma, gerilim ve kutuplaşma altında girilen 22 Temmuz 2007 seçiminden sonra, huzur, refah ve esenlik arayan milletin ''376 gündür görev başında olan 60. Hükümet'in icraatları ve ülkede yaşanan diğer gelişmeler karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını'' savundu.
     AK Parti iktidarı döneminde ''siyasi ve ahlaki çürüme, devlet ve toplum hayatını bir kanser gibi sardığını, yozlaşma kültürünün her alanda kök salarak; yolsuzluk, vurgun ve talanın hakim anlayış haline geldiğini'' savunan Bahçeli, bunun sonucu olarak ''devlet ve adalet mekanizmasına olan güvenin derinden sarsıldığını, siyaset kurumunun yıprandığını, toplum nezdinde çok ağır bir itibar kaybına uğradığını'' öne sürdü.
     Türkiye'nin, ''AKP'nin yozlaşan ve kokuşan siyasetiyle, sürekli güç ve enerji kaybettiğini'' savunan Bahçeli, AK Parti'nin ''iktidar olmanın getirdiği imkanları utanmadan yandaşlarına peşkeş çektiğinin gelişmelerden anlaşıldığını'' ileri sürdü.
     "Siyaset hiçbir dönemde bu kadar kirlenmemiştir" iddasını savuan Bahçeli, "En son Almanya'da, uzantısı Türkiye'de bulunan bir yardımlaşma derneğiyle ilgili ortaya çıkan usulsüzlük iddialarının, yargıya intikali ve konunun Başbakan Erdoğan'a kadar uzanması vahim bir durumu daha ortaya çıkarmıştır. Bu iddiaların ciddiye alınması, sonu nereye kadar uzanırsa uzansın tetkik ve tahkik edilmesi elzem bir hale gelmiştir" dedi.
     Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "önünü alamadığı panik ve asabi tavrını, hırçın ve şantaja uzanan konuşmalarını bir anlamda da suçluluk psikolojisinin tezahürleri olarak" değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Bu haber 290 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,251 µs