En Sıcak Konular

09 EYLÜL 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

9 Eylül 2008 10:08 tsi
09 EYLÜL 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Türkiye'de bugün rutin gündem şu şekilde oluşacak...

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Antalya'ya gidecek.
     - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile akşam yemeğinde bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Ankara'ya dönecek.
    
     2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yakup Deliömeroğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek.
    
     3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şahinler Metal ve Baymak Emma'nın İstanbul Tuzla'daki tesislerinin açılışına katılacak.
     - Erdoğan, Baymak işçileriyle iftar yapacak.
    
     4- İzmir'in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü kutlanıyor.
     - Törenlere CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile Devlet Bakanı Mehmet Aydın da katılacak.
    
     5- Baykal, İzmir'de partisinin MKYK toplantısına ve belediyenin düzenlediği konsere katılacak, ayrıca Konak Belediyesi pazar yerinin açılışını yapacak.
    
     6- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Ankara'da AB ile Türkiye Arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Konferansı'nın açılışında konuşacak.
    
     7- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) seçimli genel kurulu, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katılımıyla İstanbul'da yapılacak.
    
     8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in, ''Azerbaycan ve Türkmenistan'daki Petrol ve Gaz Potansiyeli: Enerji, ekonomi ve ekoloji işbirliği stratejisi'' konulu konferansa katılmak üzere gittiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki temasları izleniyor.
    
     9- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Denizli'de valilik ve belediyeyi ziyaret edecek, iftar yemeğine katılacak.
    
     10- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen ''Çocuklar İçin ve Çocuklarla Birlikte Bir Avrupa Kurmak'' konulu toplantıda konuşacak.
    
     11- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, güvenlik ve savunma konularında Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 5. Handelsblatt Konferansı'na katılacak ve konuşma yapacak.
    
     12- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaptırılan Şehit Uzman Çavuş Mustafa Uysal İlköğretim Okulunun açılış törenine katılacak.
     - Şahin, Dilek Sabancı Spor Salonu'nda amatör spor kulüpleri malzeme dağıtım törenine katıldıktan sonra Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek, burada Şahin'e orman yangınları raporu brifingi verilecek.
    
     13- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Antakya'da okul açılışı törenlerine katılacak, ''Küreselleşme Sürecinde Türkiye'' konulu konferans verecek ve ziyaretlerde bulunacak.
    
     14- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara'da Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kuruluna ziyarette bulunacak.
    
     15- Fransa'nın Angens kentinde süren Avrupa Birliği Sağlık Bakanları Toplantısı sona eriyor.
     - Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katıldığı toplantılarda, öncelikli gündem maddesi olarak, kamu sağlığı güvenliği konusunda alınacak önlemler görüşülüyor.
    
     16- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da düzenlediği ''Sürdürülebilir Su Yönetimi Konferansı''nın açılış konuşmasını yapıyor.
     - Eroğlu, Esenler Belediyesinin defter dağıtım törenine
     katılacak.
    
     17- BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer, Ankara'da temaslarda bulunacak.
    
     18- Lüksemburg Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı Jeannot Krecke ve beraberindeki işadamları heyeti, İstanbul'da ''Lüksemburg: İş ve Finans Merkeziniz'' adlı seminere katılacak.
    
     19- Hazine, 6 ay vadeli referans bono ve 19 ay vadeli iskontolu tahvil ihalesi düzenleyecek.
    
     20- Toplantı... Seminer...
     - Türkiye Otelciler Federasyona (TÜROFED) tarafından düzenlenen turistik işletmelerde kullanılan su, elektrik, enerji, kimyasal ve katı atık miktarının kontrol altına alınmasının hedeflendiği ''Beyaz Yıldız Projesi'' bilgilendirmetoplantısı, Antalya'da yapılacak.
     - Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Ortak Senato Toplantısı, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'nde yapılacak.
     - Milli Eğitim Bakanlığı, Hırvatistan, Makedonya, Sırbistan ve Avrupa Eğitim Vakfı temsilcileri, ''Mesleki Eğitim Politikalarının Okullar ve Okul Yönetimi Üzerindeki Etkisi'' konulu projenin tanıtımı için Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar'ı ziyaret edecek.
     - Türkiye Jokey Kulübü, Ankara'da ''At Yarışlarında Yasadışı Bahisle Mücadele Semineri'' düzenleyecek.
    
     21- Büyük Zaferin son adresi: İzmir rıhtımı.
     - Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile düşman ana güçlerini yokeden Türk ordusunun, Büyük Önder'in ''ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri'' tarihi emrini yerine getirdiği 9 Eylül gününden bu yana 86 yıl geçti.
     - Kanlar içinde İzmir Hükümet Konağı'na bayrağı diken Türk subayı, kurtuluşun ödülü olarak konulan kılıcı, Mustafa Kemal Paşa'dan aldı.
    
     22- Nükleer santral öncesi yeni güvenlik kriterleri geliyor.
     - Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) tarafından hazırlanan ''Nükleer Güvenlik Tüzüğü Taslağı'' ile nükleer tesislerin faaliyetleri sırasında toplum ve çevrenin radyasyondan korunmasını sağlayacak yeni güvenlik kriterleri uygulamaya konulacak.
     - Güvenlik kriterlerine uymayan şirketlerin lisansları iptal edilecek.
    
     23- İncirde fiyat anlaşmazlığı sürüyor.
     - TARİŞ İncir Birliği Başkanı Hüseyin Karazor: ''TARİŞ olarak bugüne kadar daha 1 kilo bile dış bağlantı yapmış değiliz.''
     - ''İhracatçı hala piyasaya girmiyorsa, 40-45 bin ton incirin TARİŞ tarafından tüketilmesi beklenemez. Buna gücümüz yetmez.''
    
     24- Pekin-2008 Paralimpik Oyunları'nda okçuluk dalında Türk sporcular Gizem Girişmen, Hanife Öztürk, Mustafa Demir ve Özgür Özen olimpik yay, Gülbin Su ise makaralı yay branşında sıralama müsabakalarında mücadele verirken, halterde de 40 kiloda bayan sporcu Nazmiye Muslu yarışacak.
    
     25- Türkiye-Belçika maçına doğru...
     - Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Belçika maçı öncesi İstanbul'da basın toplantısı yapacak.
     - (A) Milli Futbol Takımı, Belçika ile oynayacağı 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup maçının hazırlıklarını, BJK İnönü Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.
     - Belçika Milli Takımı Teknik Direktörü Rene Vandereycken, FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın toplantısı yapacak.
     - Belçika, Türkiye maçının hazırlıklarını, FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.
    
     26- 17. Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası 2. Eleme Grubu'ndaki 8. ve son maçında milli takım, Ermenistan ile İstanbul Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
    
     27- Avrupa Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası finalleri, İtalya'nın Perugia kentinde sürüyor.
     - Türkiye, 1. Grup'taki 4. maçını Hollanda ile yapacak.
    
     28- (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 36. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'ndaki Fransa maçının hazırlıklarını tamamlayacak.
     - Fransa Milli Takımı da Türkiye maçı için İstanbul'a geliyor.
    
     29- Avrupa Gençler Sutopu Şampiyonası finalleri, İstanbul ENKA Yüzme Havuzu'nda sürüyor.
     - Türkiye, grubundaki 3. maçında İspanya ile karşılaşacak.
    
     30- Türkiye, yarın 455. milli sınavında.
     - (A) Milli Futbol Takımı, geride kalan maçlarda 159 galibiyet, 108 beraberlik ve 187 yenilgi alırken, toplam 583 gol atıp, 698 gol yedi.
     - Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim yönetimindeki (A) Milli Futbol Takımı, geride kalan 78 milli maçta, 37 galibiyet, 22 beraberlik ve 19 yenilgi alırken, toplam 115 gol atıp, kalesinde 87 gol gördü.
     - Milli takım, Belçika maçını oynayacağı FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda daha önce yaptığı 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 de yenilgi aldı.
     - Türkiye ile Belçika (A) milli futbol takımları arasında geride kalan 7 maçta her 2 takım da 2'şer galibiyet alırken, 3 maç da berabere bitti.
    
     31- ''12 Dev Adam'', yarın 879. maçına çıkıyor...
     - (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 72 yıllık tarihinde yaptığı 878 maçın 450'sini kazanırken, 426 maçtan yenilgiyle ayrıldı, 2 maçta da berabere kaldı.
     - Milli takım, başantrenör Bogdan Tanjeviç yönetiminde yaptığı 93 maçta 49 galibiyet, 44 yenilgi aldı.
     - Milliler, Fransa ile bugüne dek yaptığı 40 maçta 29 yenilgi ve 11 galibiyet aldı.

Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,836 µs