En Sıcak Konular

ERGÜN: BAŞBAKAN SPEKÜLATİF OLAYLARIN İÇİNE ÇEKİLMEK İSTENİYOR

8 Eylül 2008 19:11 tsi
ERGÜN: BAŞBAKAN SPEKÜLATİF OLAYLARIN İÇİNE ÇEKİLMEK İSTENİYOR AK Parti Grup Başkanvekili Ergün,TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın,açıklamalarına cevap verdi...

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, bir Alman savcısının iddianamesinden yola çıkarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, spekülatif olayların içine çekmeye çalışmanın, ''70 yaşını aşmış bir siyasi lider için, siyasi ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan bir tutum'' olduğunu savunarak, ''Son günlerde, Sayın Baykal'ın, tam bir siyasi ihtirasın, gerçekleri görme, duyma ve anlama konusunda özürlü hale getirdiği bir tabloyu yaşıyoruz'' dedi.
     Ergün, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Bekir Bozdağ ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın,açıklamalarına yanıt verdi, Baykal ve CHP'ye yönelik iddialarda bulundu.
     ''Son günlerde, Sayın Baykal'ın, genel ve siyasi ahlak ilkelerini tamamen bir kenara bırakan, tam bir siyasi ihtirasın, gerçekleri görme, duyma ve anlama konusunda özürlü hale getirdiği bir tabloyu yaşıyoruz'' diyen Ergün, Baykal'ın, muhalefeti, Türkiye'de, ülke gerçekleri üzerinde sürdürmesi gerekirken, Alman savcısının iddianamesi üzerinden sürdürmeyi tercih ettiğini söyledi.
     Baykal'ın, Türk savcılarının hazırladığı iddianameleri genellikle, ''hukukun temel ilkelerini çiğneyen, hukuka tecavüz eden, hukuk dışı'' olarak nitelediğini belirten Ergün, ancak Alman savcısının iddianamesini, ''hukukun temel ilkelerine uygun, mükemmel bir iddianame'' olarak gördüğünü savundu.
     Ergün, Baykal'ın, iddianamenin içinden cımbızla çektiği bazı konuları, Türk siyasetinin gündemine, ''çok önemli ve vahim'' konular gibi taşıdığını belirtti. 
     Alman savcısının, ''Türk Hükümetinin, bu davayla ilgili, herhangi bir baskısıyla karşılaşmadığını'' ifade ettiğini kaydeden Ergün, ''Bu ifadeleri görmemek ve duymamak neyle izah edilebilir? Ancak siyasi ihtirasın, insanın gözünü görmez, kulağını duymaz, aklını, dimağını karıştırmasıyla izah edilebilir'' diye konuştu.
     Rakam ve zamanı belli olmayan bir meblağın, tsunami felaketinde kullanılmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletildiği iddiasını anımsatan Ergün, Erdoğan'ın, bu konuda, ''Kendisine böyle bir paranın, yardım amacıyla da olsa ulaşmadığını, böyle bir parayla işinin olmadığını'' açıkladığını belirtti.
     Ergün, felaketlere ilişkin yardımların, Başbakanlıkta açılan bir hesapta toplandığını, Kızılay üzerinden bu yardımların ilgili yerlere ulaştırıldığını ifade ederek, kimin nereye yardım yaptığının, bu hesaplardan öğrenilebileceğini vurguladı.

-CHP İLE İLGİLİ İDDİALAR-    

     AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, CHP'yi, ''ömür boyu muhalefete mahkum etmek ve siyasi parti olmaktan çıkarmanın, ancak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yapabileceği bir iş olduğunu savunarak, ''Onu yaptı. Baykal'ın, CHP üzerindeki gölgesi durduğu sürece, o gölgede iyi bir şeyin yeşermesi mümkün değildir'' dedi. 
     Baykal'ın, ''buldum, buldum' diye ortalıkta dolaştığı şeyin, gerçekle ilgisi olmadığını ifade eden Ergün, ''Ama kendi açıklarını örtmeye de bu politikası kafi gelmez, ortalıkta dolaşıyor ama bir çok açıkla dolaşıyor'' dedi.
     CHP ve Baykal ile ilgili basında çıkan bir çok konuyu, siyaset gündemine taşımadıklarını ifade eden Ergün, Türkiye'nin çok daha önemli konuları bulunduğunu söyledi.
     Geçen haftalarda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı hakkında bir konunun gündeme geldiğini anımsatan Ergün, ''Partim ve ilgili arkadaş, 'bir parti genel başkan yardımcısının spekülatif konularda, ruhsatı olmayan bir inşaatta adının geçmesinin, siyasi etik açısından doğru olmadığı' kanaatine vardı ve gereğini yaptı'' diye konuştu.
     AK Parti'li Ergün, CHP ve Baykal'ın, siyasi tutum ve ahlak anlayışının, böyle bir tablo içinde görüldüğünü ancak Baykal'ın ortalıkta ''siyasi ahlak abidesi gibi'' dolaştığını, gerçeğin ise bu olmadığını savundu.
     Ergün, CHP eski Saymanı Mahmut Yıldız'ın adının yolsuzluk olayına karıştığında ''tıs'' çıkmadığını, aynı dönemde, AK Parti'li milletvekilinin istifa ettiğini dile getirdi.
     Anayasa Mahkemesinin, CHP'nin parti içi harcamalarda usulsüzlük tespit ettiğini ifade eden Ergün, bu harcamalarla ilgili CHP'nin işlem yapmadığını iddia etti.
     Ergün, ''Tuncay Özkan'ın televizyonundan 3,5 milyon YTL ya da dolarlık bir anlaşmayla belgesel film yapılmak istendi. Böyle bir film, vizyona girdi mi? CHP ile Özkan arasında başka bir film mi oynandı, onun finansmanı mı sağlandı? Belgesel film yaptıysanız, çıkarın, hepimiz izleyelim'' diye konuştu.
     CHP eski Milletvekili İzzet Çetin'in, ''CHP'de bazı milletvekillerinin sıralaması para karşılığı satıldı'' ve CHP eski Milletvekili Mehmet Yıldırım'ın Eşref Erdem'e, ''Ben sana şu kadar para vererek, milletvekili sıralamasına girdim'' dediğini belirten Ergün, "Belli ki CHP'de, bir değil, iki değil, bilemediğimiz bir çok vaka şunu gösteriyor ki; milletvekili sıralarını para karşılığı satmak, mevcut yönetimin adeti olmuştur" dedi.
     Deniz Feneri Derneği davasında, Türkiye'deki bazı isimlere yönelik de iddialar bulunduğu halde, neden savcıların harekete geçmediğine ilişkin bir soruya Ergün, şöyle karşılık verdi:
     ''Türkiye'deki insanlar doğrudan doğruya suçlanmıyorsa, Alman makamları, Türkiye'de de suçlular olduğunu ifade etmiyorsa, Türkiye'deki savcıları böyle bir dava açmadı diye suçlamak, gerçekçi olmaz.
     Şikayet, müştekiler varsa, davanın uzantısı olarak, 'suçluların bir kısmı başka yerdedir' diye, hukuki prosedür başlatılmışsa bu söz konusu olabilir. Baykal'ın ricası üzerine, herhalde savcı ve hakimler kararlarını ona göre verecek değiller. Kendisi, 'medya kimseye göre haber yapmaz' diyor. Herhalde yargı da kimseye göre yargılama yapacak değil.''
     Ergün, bir soruyu yanıtlarken, Erdoğan ve Hükümetin, basına ya da başka bir kuruma şantaj yapmasının söz konusu olmadığını söyledi.



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,486 µs