En Sıcak Konular

II. TÜRKİYE ÖZÜRLÜLER ARAŞTIRMASI 2009'DA

8 Eylül 2008 11:30 tsi
II. TÜRKİYE ÖZÜRLÜLER ARAŞTIRMASI 2009'DA Birincisi 2002'de gerçekleştirilen özürlüler araştırmasının ikincisi, "II. Türkiye Özürlüler Araştırması" adı altında 2009'da yapılacak.

ANKARA - Birincisi 2002'de gerçekleştirilen özürlüler araştırmasının ikincisi, "II. Türkiye Özürlüler Araştırması" adı altında 2009'da yapılacak.
     Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) işbirliğiyle yapılacak Araştırmada, Türkiye'de ne kadar engelli vatandaş bulunduğunun yanısıra engellilerin eğitim durumları, sağlık alanındaki ihtiyaçları, engel gruplarına göre dağılımları ve gruplar arasındaki farklardan kaynaklanan ihtiyaçlarla coğrafi dağılımları belirlenecek.
     Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, 2002 tarihli özürlüler araştırmasının Türkiye'deki engelli profilinin belirlenmesi için kendilerine çok yardımcı olduğunu anlattı.
     Birinci Özürlüler Araştırması'nda bazı ayrıntıların yer almadığını ifade eden Güven, yeni araştırmayla bu eksikliklerin giderilmesinin planlandığını vurguladı.
     Güven, araştırmanın, 9. Kalkınma Planı'nda yer alan özürlülerin eğitimi, aktif iş gücüne katılımları, sosyal güvenlikleri gibi stratejilere de katkıda bulunacağını, yine AB'ye yasal ve kurumsal uyum sağlamaya yardımcı olacağını belirtti.
     Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) onayının ardından önümüzdeki yıl yapılacak araştırmada, Türkiye genelinde en az 100 bin eve ulaşılması planlanıyor.
     Araştırmada, özürlülerin sorun ve beklentilerinin anlaşılması için öncelikle "focus grup" çalışması yapılacak, farklı özür gruplarından özürlüler de çalışmaya katılacak.


Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,931 µs