En Sıcak Konular

OKULLAR YARIN AÇILIYOR

7 Eylül 2008 13:12 tsi
OKULLAR YARIN AÇILIYOR İlköğretim ve liselerde 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili yarın çalacak.İlköğretim ve liselerde okuyan toplam 14 milyon öğrenci ve 662 bin öğretmen 3 aylık yaz tatilinin ardından ders başı yapacak.

ANKARA - İlköğretim ve liselerde 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili yarın çalacak.
İlköğretim ve liselerde okuyan toplam 14 milyon öğrenci ve 662 bin öğretmen 3 aylık yaz tatilinin ardından ders başı yapacak.
Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Gaziantep'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılacağı tören düzenlenecek. Ayrıca tüm illerde de törenler yapılacak, öğrenciler ve öğretmenlerin de katılacağı heyetler, Atatürk anıtlarına çelenkler koyacak. Ankara'da da Anıtkabir ziyaret edilecek.
Okulların açıldığı gün öğrencilere ders ve çalışma kitapları ücretsiz dağıtılacak. Öğretmenlere de kılavuz kitaplar verilecek.

GÜL'DEN YENİ ÖĞRETİM YILI MESAJI

     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin gelişmesi ve ilerlemesi için tek koşulun, bilgiyi üreten, paylaşan, insanlığın yararına sunabilen, çalışkan ve üretken nesiller yetiştirebilmek olduğunu vurgulayarak, "Eğitim, Türkiye Cumhuriyeti'ni Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine ulaştıracak temel araçtır. Bu süreçte, kendilerini mesleklerine adamış, büyük fedakarlıklarla ülkemizin her köşesinde görev yapan öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir" dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, yeni eğitim-öğretim yılının yarın başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülkelerin en büyük servetinin eğitimli insan gücü olduğunu belirtti.
     Eğitimin Türkiye'de her dönemde öncelikli konu olduğuna dikkat çeken ve izlenen eğitim politikalarının çağın gereklerine uygun yenilendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, günümüz eğitim politikasını "Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğinin şekillendiren eğitim süreci sadece bireylerin değil, toplumumuzun geleceği için de büyük önem taşımaktadır" diye özetledi.
     Gül, sonunda öğretmenlere de seslendiği mesajını şöyle tamamladı:
     "Yarınlarımızı emanet ettiğimiz; sonsuz sevgi ve sabırla çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimize, milletim ve devletim adına şükranlarımı sunuyorum.
     2008-2009 eğitim-öğretim yılının verimli geçmesini temenni ediyorum. Değerli öğretmenlerimize, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz sevgili öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum, selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum."

TOPTAN'DAN YENİ ÖĞRETİM YILI MESAJI

     TBMM Başkanı Köksal Toptan, okul Öncesinden yükseköğretime kadar eğitimi,"ülkeyi geleceğe taşıyacak ve uygarlığın kapılarını açacak tek anahtar" diye tanımlayarak, "Bu alanda yaşanan tüm sıkıntıların aşılabilmesi için devlet ve millet el ele vererek dayanışma içerisinde hareket etmek hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.
     TBMM Başkanı Toptan, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının yarın başlayacak olması dolayısıyla yayımladığı mesajında, değişen dünya koşullarıyla birlikte tüm ülkelerin yeni bir çağa girdiğini, nitelikli bilgi ve teknolojiyi üretmenin ve kullanmanın her zamankinden daha büyük önem kazandığını belirtti.
     Ülkelerin gelişmesinde böylesine önemli bir yere sahip olan bilgiye ulaşmanın yolunun da eğitimden geçtiğini vurgulayan Toptan, bu çerçevede eğitimin de ülkelerin dünya üzerinde daha çok söz sahibi olabilmelerinde belirleyici araç durumuna geldiğini ifade etti ve şöyle dedi:
     "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken en fazla önem verdiği alanlardan birisi de hiç şüphesiz eğitimdi. Çünkü kurduğu genç cumhuriyeti kalkındıracak beyin gücüne ancak eğitim sayesinde sahip olabileceğini çok iyi biliyordu. Bu nedenle ileri görüşlü Büyük Önder 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fenden başka yol gösterici aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir' diyordu. Yaşadığımız küreselleşen dünyada zamanın O'nu ne kadar haklı çıkardığını hepimiz çok iyi görüyoruz."
     Bir ülkenin kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergesinin eğitime yapılan yatırımlar olduğuna işaret eden Toptan, "Eğitime ve bilime önem veren toplumlar her zaman çağdaşlaşma yolunun öncüleri olmuştur" dedi.
     Eğitimle ilgili yapılan çalışma uygulamalara değinen Toptan, Milli Eğitim Bakanlığının eğitimin kalitesini artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmaları takdirle karşıladığını ifade etti.
     Toptan, "Milletin temsil makamı olan Meclis'in eğitim konusunda hassas olduğunu" dile getirerek, "Bu alanda geçmişten beri hayati yasalar çıkartan Meclisimizin bundan sonra da ülkemizin başta eğitim olmak üzere sağlık, ekonomi ve sosyal sorunlarının çözümü için iktidarı ve muhalefetiyle gayret göstereceğinin bilinmesini isterim" dedi.



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,439 µs