En Sıcak Konular

BABACAN: ''AMAÇ ÇÖZÜM ÜRETMEK''

6 Eylül 2008 12:31 tsi
BABACAN: ''AMAÇ ÇÖZÜM ÜRETMEK'' Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, komşularıyla olan sorunlarını çözmesinin Ermenistan'ın da yararına olacağı, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasıyla refah seviyesinin de artacağını söyledi.

AVIGNON - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, komşularıyla olan sorunlarını çözmesinin Ermenistan'ın da yararına olacağı, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasıyla refah seviyesinin de artacağını söyledi.
Türkiye'nin diyalog yoluyla sorunların çözülmesinden yana olduğunu ifade eden Babacan, ''Amaç çözüm üretmek, herkesin birlikte kazanacağı çözüm üretmek'' dedi.
AB dışişleri bakanları gayri resmi toplantısı için Fransa'nın Avignon kentinde  bulunan Babacan, bu akşam milli futbol maçını izlemek için gideceği Erivan'daki temaslarına ilişkin olarak Türk gazetecilerinin sorularını yanıtladı.
''Ermenistan'a yapılacak ziyaretin AB tarafından nasıl karşılandığı'' yolundaki bir soruyu yanıtlayan Babacan, Türkiye gibi AB ile tam üyelik müzakerelerini sürdüren bir ülkenin komşularıyla iyi ilişkiler içinde olmasının AB için de önemli olduğunu vurgulayarak, ''sorunlarla değil, sorunlara çözüm üretme yeteneğiyle anılmak istiyoruz ve komşularımızla '0 sorun' politikasıyla hareket ediyoruz'' dedi.
Babacan, Türkiye ile Ermenistan arasında önemli sorunlar olduğunun bir kez altını çizdi ve Türkiye'nin bu sorunların diyalog yoluyla çözülmesini umut ettiğini söyledi.
''Erivan ziyaretinin Azerbaycan'da rahatsızlık yaratıp yaratmadığına'' ilişkin bir soru üzerine Babacan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Erivan'a gidebileceği konusunun Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı ile yapılan görüşmelerde gündeme geldiğini belirtti ve ''Bize herhangi olumsuz bir yaklaşım iletilmiş değil'' dedi.
Türkiye ile Ermenistan arasındaki temaslarda beklentileri şu anda yükseğe çıkarmak istemediklerini kaydeden Babacan, ''Daha işin başındayız. Tarafların yaklaşımı önemli, tarafların arzulu olması halinde sorunlar çözülebilir'' dedi.

Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,181 µs