En Sıcak Konular

RİCE, KADDAFİ İLE GÖRÜŞTÜ

6 Eylül 2008 07:23 tsi
RİCE, KADDAFİ İLE GÖRÜŞTÜ ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, tarihi ziyarette bulunduğu Libya'da, Devlet Başkanı Muammer Kaddafi ile görüştü.

TRABLUS - ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, tarihi ziyarette bulunduğu Libya'da, Devlet Başkanı Muammer Kaddafi ile görüştü.
     Görüşmede Kaddafi, Rice'ı Trablus'un merkezindeki hükümet binasında beyaz bir kıyafetle karşıladı. Rice'ın odaya girişi sırasında ikili el sıkışmadı. Bunun yerine Kaddafi, elini göğsüne götürerek ''hoşgeldin'' selamı verdi ve daha sonra Rice'ın yardımcılarıyla el sıkıştı.
     Rice ve Kaddafi'nin buluştuğu binanın, eski ABD Başkanı Ronald Reagan'ın 2 Amerikalı askerin öldüğü bombalı terör saldırısına Libya'nın karıştığı suçlaması üzerine misilleme olarak 1986 yılında ABD'nin bombaladığı yapı olduğu belirtildi.
     Kaddafi, Rice'a olan hayranlığını El Cezire televizyonuna geçen yıl verdiği demeçte şu şekilde dile getirmişti:
     ''Sevgili siyah Afrikalı kadını destekliyorum. Arkasına yaslanarak Arap liderlere emir verme şekline hayranım ve bundan gurur duyuyorum. Onu çok seviyorum. Ona hayranım ve Onunla gurur duyuyorum çünkü Afrika kökenli siyah bir kadın.''
     Rice'ın, ziyareti sırasında kültür ve eğitim anlaşmaları imzalaması bekleniyor. Washington yönetimi ayrıca Libya ile terörizm ile mücadelede işbirliğini öngören ve Irak'a isyancıların sızmasını önlemeye yardımcı olacak ''askeri mutabakat anlaşmasını'' müzakere ediyor.

RICE: ''LİBYA İLE İYİ BİR BAŞLANGICA HAZIRIZ''

    ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ABD ve Libya'nın iyi bir başlangıç yapmaya hazır oldukları görüşünde olduğunu söyledi.
     Resmi bir ziyaret amacıyla Libyada bulunan Rice, Libya lideri Muammer Kaddafi ile yaptığı görüşmenin ardından Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Abdurrahim Şalgam ile ortak basın toplantısı düzenledi. Rice, Libya ile ABD'nin iyi bir başlangıç yapmak arzusunda olduğunu ifade ederek, ''iyi bir başlangıç yapmaya hazır olduğumuz kanaatindeyim. Bu sadece bir başlangıç ama bunca yıldan sonra ABD ile Libya'nın kendilerini ileriye götürecek bir yol oluşturuyor olmalarının çok iyi bir şey olduğunu düşünüyorum'' dedi.
     Libya'daki görüşmeleri sırasında insan hakları konusunu da gündeme getirdiğini belirten Rice, ancak bu konu hakkında kimlerle görüştüğü konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.
     Rice, basın toplantısında, yakında yeni bir ABD büyükelçisinin Libya'da göreve başlamasını ümit ettiğini de sözlerine ekledi.
     Libya Dışişleri Bakanı Şalgam ise Rice'ın ülkesini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek ''Rice'ın ziyareti Libya'nın, ABD'nin ve dünyanın değiştiğinin bir kanıtıdır. İki ülke arasında şimdi diyalog, anlayış ve ittifak var''dedi.



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,909 µs