En Sıcak Konular

YAZICI: ''RUSYA İLE YAŞANAN SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ''

5 Eylül 2008 20:48 tsi
 YAZICI: ''RUSYA İLE YAŞANAN SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ'' Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rusya ile ticari ilişkiler konusunda, ''Bu kadar ticari ilişkilerimizin yoğun olduğu bir ülke ile yer aldığı, ifade edildiği tarzda bir sorun yaşamış olmamız söz konusu değil. Konuşarak bunları çözeceğ

İSTANBUL - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rusya ile ticari ilişkiler konusunda, ''Bu kadar ticari ilişkilerimizin yoğun olduğu bir ülke ile yer aldığı, ifade edildiği tarzda bir sorun yaşamış olmamız söz konusu değil. Konuşarak bunları çözeceğiz'' dedi.
     Yazıcı, Rusya ile ticarette yaşanan sorunları görüşmek üzere Rusya Federasyonu Federal Gümrük Servisi Başkanı Andrei Belianinov ile İstanbul'da bir araya geldiği toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Altı çizilecek konuların ne olduğuna ilişkin soru üzerine Yazıcı, ''Haksız rekabete yol açmasın, ayırımcılık oluşmasın, ticaret rahat, kolay, basitleştirilmiş olsun. Kaçakçılığa imkan verilmesin. Etik kuralları gözeten herkesin istediği, arzu ettiği şeyler...'' şeklinde konuştu.
     Yazıcı, ''Artık iki ülke arasında olan bu kriz aşılacak mı?'' sorusu üzerine de ''İnşallah aşılacak. Pazartesi değil. Pazartesi, hangi gün bir araya geleceklerini telefonla kararlaştıracaklar. Sayın başkanla müsteşarımız telefonlaşacak. Hangi gün Moskova'da bir araya gelineceğini kararlaştıracaklar'' dedi.
     Andrei Belianinov ise son zamanlarda basında yazılanların, konuşulanların gereğinden biraz fazla büyütüldüğünü ifade ederek şunları kaydetti:
     ''Bu, Rusya ve Türkiye tarafında sanki iki ülke arasında herhangi bir sıkıntı varmış gibi dile getirilmiştir. Resmi olarak açıklamak istiyorum ki ben hükümetimden, hükümet başkanlarımdan Türk ürünlerine, Türkiye'den gelen ürünlere ayrıcalık, ayırımcılık uygulanması konusunda herhangi bir talimat almamışımdır. Ben bundan gerçekten çok rahatsız oluyorum.''
     Son 7 ay içerisindeki istatistiklere göre iki ülke arasındaki mal akışının yüzde 75 artış gösterdiğini, bunun sadece Rusya'dan Türkiye'ye giden enerjiyle kalmadığını söyleyen Belianinov, ''Konu bizim ülkelerimiz arasında ithalatta ve ihracatta genel bir artışın olmasıdır. Beni doğru anlamınızı istiyorum. Gerçekten de emin olabilirsiniz ki bu, Türk ürünlerinin Rusya pazarında korunması için gümrük işlemlerinin kolaylaştırılmasından başka bir şey değil.'' diye konuştu.

Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,572 µs