En Sıcak Konular

TERİM: ''TARİHİ TARİHÇİLERE BIRAKMAK LAZIM''

5 Eylül 2008 20:47 tsi
 TERİM: ''TARİHİ TARİHÇİLERE BIRAKMAK LAZIM'' 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Gruptaki ilk maçında deplasmanda Ermenistan ile karşılaşacak Türkiye'de milli takımlar sorumlusu Fatih Terim, ''Futbolun halkları birleştiren köprüsünü umut ediyorum ki el ele geçeriz'' dedi.

ERİVAN - 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Gruptaki ilk maçında deplasmanda Ermenistan ile karşılaşacak Türkiye'de milli takımlar sorumlusu Fatih Terim, ''Futbolun halkları birleştiren köprüsünü umut ediyorum ki el ele geçeriz'' dedi.
     Terim, Ermenistan maçının yapılacağı Hrazdan Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. Başta Ermeni basın mensuplarını olmak üzere yabancı gazetecilerin de yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Terim, yarın yapılacak milli maçın, Ermenistan ve Türk politikacılar tarafından da siyasi boyutuyla gündeme getirilmesine dikkati çekerek, ''Komşumuzun başkenti Erivan'da oyuncularımla bir ilkin parçası olmaktan çok mutluyum. Son Avrupa Şampiyonasında futbolun ulusları nasıl kaynaştırdığını, dertlerini nasıl unutturduğunu gördük. Yarınki maçınsa gelecek adına umut verici bir adım olmasını diliyorum'' diye konuştu.
     Terim şöyle konuştu:
     ''Saha dışında kalan ve tarihten gelen tartışmaların omuzumuza getireceği yükü hissetmek istemiyorum. Tarihi tarihçilere, siyaseti siyasetçilere bırakmak lazım. Futbolcularım sadece sahaya çıkıp oynamayı düşünüyor.''
     -''SÖZÜM GEÇERLİ''-
     Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu ile bir anlaşma yaptığını ifade ederek, ''Merhum Hasan Doğan'a verdiğim 2012 sözü, yeni başkan Mahmut Özgener ve ekibi için de geçerlidir'' dedi.
     -RAKİBİN GÜCÜ-
     Terim, yarınki maçla ilgili olarak, ''Ermenistan kolay teslim olmayan zor bir rakip, ancak biz de Türkiye'ye puan kaybetmeden dönmek istiyoruz'' dedi.
     Tecrübeli teknik adam, Türkiye'de liglerin geç başladığını ve henüz 2 hafta olduğunu vurgulayarak, ''Çok hazır gözükmeyebiliriz. Bu dezavantaj gibi gözükebilir, ama çok önemli değil. Sakatlarımız var, ancak kim oynarsa oynasın en iyisini yapmaya çalışacak. Ümit ediyorum bazıları için şans olur ve değerlendirebilirler'' diye konuştu.

POULSEN: ''RAKİBİMİZ MENTAL OLARAK ÇOK İYİ''

ERİVAN - Ermenistan Milli Takımı Teknik Direktörü Jan Poulsen, ''Türkiye büyük bir ülke ve iyi oyunculardan kurulu güçlü bir takım'' dedi.
     Ermenistan ile Türkiye arasında yarın yapılacak karşılaşma öncesi Hrazdan Stadı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Danimarkalı teknik adam, Türkiye'nin, her ne kadar anahtar oyuncularından yoksun olsa da çok iyi bir takım olduğunu ifade ederek, ''Teknik ve fiziki açıdan çok iyiler. Rakip üstünde büyük baskı kuruyorlar. Mental olarak çok iyiler. Bu da son dakikaya kadar maçı götürmelerini sağlıyor. En önemli özellikleri de bu'' diye konuştu.
     Danimarkalı teknik adam, maçın sportif yönünün dışında iki ülke politikacıları tarafından siyasi bir yöne çekilmesiyle ilgili olarak, ''Fatih Terim'in dediği gibi biz de futbol oynamak için buradayız. Çin'de düzenlenen 2008 Pekin Olimpiyatları'nı örnek olarak gösterebiliriz'' dedi.



Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,316 µs