En Sıcak Konular

'TÜRKİYE AZERBAYCAN'IN EN BÜYÜK MÜTTEFİKİ'

6 Kasım 2007 20:19 tsi
'TÜRKİYE AZERBAYCAN'IN EN BÜYÜK MÜTTEFİKİ' Abdullah Gül ve İlham Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

BAKÜ - Hakan Der bildiriyor - Cumhurbaşkanı Gül ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Basın toplantısı öncesinde iki ülke arasında çeşitli alanlarda ikili işbirliği anlaşmaları imzalandı. Abdullah Gül ve Aliyev, ayrıca Stratejik İşbirliğine Dair İlke Beyannamesi'ne imza attı.
Görüşmede bölgesel ve çok taraflı güncel konular üzerinde de görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Gül, "Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde, uluslararası hukuk ilkelerine uygun olarak, barışçı yollardan çözüme kavuşturulmasını arzuluyoruz. Güney Kafkasya'da kalıcı barışın tesisi ve korunması için Türkiye'nin elinden gelen katkıyı sağlamaya hazır olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.

ALİYEV: TÜRKİYE AZERBAYCAN'IN EN BÜYÜK MÜTTEFİKİ
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev de konuşmasında Türkiye'nin Azerbaycan'ın en büyük müttefiki olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Ermeni meselesinde Türkiye'nin önemli desteğini gördük. Bugün de bu desteği hissediyoruz. Azerbaycan da Ermeni iddialarına karşı Türkiye'nin yanındadır. Türkiye'ye karşı haksız ve asılsız iddialar son bulmalı. Ermeni iddialarının tarihi ve bilimsel dayanağı yok."
Aliyev, Türkiye'nin terörle mücadelesine de değinerek, Türkiye'nin bu yönde aldığı tüm kararları desteklediklerini söyledi.

Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,406 µs