En Sıcak Konular

VURAL: İSTİFA BAŞBAKAN'I KORUMAK İÇİN YAPILDI

4 Eylül 2008 16:00 tsi
VURAL: İSTİFA BAŞBAKAN'I KORUMAK İÇİN YAPILDI MHP Grup Başkanvekili Vural, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin, partideki görevlerinden istifasının, topluma bir mesaj vermek için değil, Başbakan'ı korumak için olduğunu savundu.

ANKARA - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin, partideki görevlerinden istifasının, topluma bir mesaj vermek için değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı korumak için olduğunu savunarak, ''(Kol kırılır yen içinde kalır) anlayışıyla olayın üstü örtülmek isteniyor'' dedi.
     Vural, yaptığı yazılı açıklamada, yolsuzluk iddiaları nedeniyle partideki görevlerinden istifasının ardından hem Dişli'nin hem de Erdoğan'ın ifadelerinin ibret verici olduğunu belirtti. Oktay Vural, bu açıklamaların, AK Parti'nin, yolsuzlukla mücadele gibi bir amacının olmadığını ortaya koyduğunu savundu.
     Dişli'nin, Erdoğan'ı korumak ve kendisi üzerinden Erdoğan'a gelecek eleştirileri ortadan kaldırmak amacıyla istifa ettiğini belirttiğini ifade eden Vural, ''Bu ifade aslında istifanın Sayın Başbakan ile danışıklı yapıldığını, ahlaki ve hukuki bir amaç taşımaya matuf olmadığını ortaya koymuştur. İstifa topluma bir mesaj vermek için değil Başbakan'ı korumak için yapılmıştır'' diye konuştu.
     Vural, Erdoğan'ın, Dişli'nin bu ifadeleri karşısında onu koruyup, sahip çıktığını ifade ederek, ''Bu iddialar hakkında hiçbir ahlaki ve hukuki tavır içinde olmadıkları ortaya çıkmıştır'' görüşünü savundu.
     Başbakan Erdoğan'ın, Dişli'nin istifasını MYK ve MKYK'yı, hukuk sürecini daha rahat çalıştırabilmesi açısından kabul ettiklerini ve milletvekilliğinden istifasını uygun görmediklerini söylediğini anımsatan MHP Grup Başkanvekili Vural, Erdoğan'a, ''Bu istifa, hangi hukuk sürecinin rahat çalışmasını sağlamıştır? Yargı sürecini engelleyen milletvekilliği dokunulmazlığı olduğuna göre siz hangi yargılamadan bahsediyorsunuz? Yoksa kendi içinizde bir yargı süreci mi var?'' sorularını yöneltti.

Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,176 µs