En Sıcak Konular

GÜL: "BU ÜLKENİN BİRLİĞİ ASLA BOZULMAYACAK"

4 Eylül 2008 13:35 tsi
GÜL: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sivas Kongresi'nin yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere geldiği Sivas'ta, ''Bu ülkenin birliğinin, dirliğinin asla bozulamayacağını bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyorum'' dedi.

SİVAS - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sivas Kongresi'nin yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere geldiği Sivas'ta, ''Bu ülkenin birliğinin, dirliğinin asla bozulamayacağını bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyorum'' dedi. 
     Cumhurbaşkanı Gül, Sivas Kongresi'nin 89. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koydu. Gül ve beraberindeki Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ve diğer yetkililer saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. 
     Gül, törende yaptığı konuşmada, ''Bu ülkenin, bu devletin nasıl, hangi emeklerle kurulduğunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin ne büyük fedakarlıklarla atıldığını bir kez daha hep beraber yad ediyoruz'' diyerek, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadeleyi başlatanları rahmetle andığını söyledi. 
     ''Sivas Kongresi bir dönüm noktasıdır'' diyen Gül, bu kongrenin Erzurum Kongresi'nden sonra milli mücadeleyi başlatmak isteyen bütün kuvvetlerin bir araya geldiği, siyasi iradenin açıkça ortaya konulduğu, bütün dünyaya vatanın bölünmezliğinin, ülkenin bağımsızlığının ilan edildiği bir toplantı olduğunu kaydetti. 
     Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu: 
''Sivas Kongresi, milli iradenin her şeyin üstünde olduğunun içeride ve dışarıda duyurulduğu büyük bir kongre oldu. Kongre aslında, Atatürk'ün dediği gibi, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı büyük anlamlı bir buluşma oldu. Bu kongrenin bağrından TBMM doğdu. TBMM'nin bağrından da Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğdu. İstiklal Savaşı yapıldı. O açıdan Sivas Kongresi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir.'' 

Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,368 µs