En Sıcak Konular

TOPKAPI-ZİNCİRLİKUYU METROBÜS HATTI 8 EYLÜL'DE HİZMETE GİRECEK

4 Eylül 2008 13:51 tsi
TOPKAPI-ZİNCİRLİKUYU METROBÜS HATTI 8 EYLÜL'DE HİZMETE GİRECEK İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Topkapı'dan Zincirlikuyu'ya uzatılan metrobüs hattının 8 Eylülde hizmete gireceğini belirtti.

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Topkapı'dan Zincirlikuyu'ya uzatılan metrobüs hattının 8 Eylülde hizmete gireceğini belirterek, ''Bir vatandaş Avcılar'dan Zincirlikuyu'ya 2,5 saat yerine 38 dakikada erişebilecek'' dedi.
     Topkapı-Zincirlikuyu metrobüs hattı inşaatını gezerek incelemelerde bulunan Topbaş, metrobüsün İstanbul için toplu taşımada devrim niteliğinde bir adım olduğunu söyledi.
     Topbaş, hattın okulların açıldığı 8 Eylül Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacağını belirterek, vatandaşların Avcılar'dan Zincirlikuyu'ya, ikinci bilete gerek olmadan tek biletle gelebileceğini bildirdi. Topbaş, metrobüsün gündüz 45 saniye, gece yarısından sonra da yarım saat aralıklarla sefer yapacağını ifade etti.
     Metrobüsün ilk etabı olan, Avcılar-Topkapı arasındaki yolcu kapasitesinin 270 bin civarında olduğunu belirten Topbaş, vatandaşları toplu taşıma yönelten metrobüsü, arabası olanların bile tercih ettiğini anlattı.
     Topbaş, metrobüsün ikinci etabında sistemi Topkapı'dan Zincirlikuyu'ya uzattıklarını dile getirerek, ''10,5 kilometre, 11 istasyon daha. Bu da, bu istikametteki yolcu sayısını günde 400 binlere çıkacak. Bir vatandaş Avcılar'dan Zincirlikuyu'ya 2,5 saat yerine 38 dakikada erişebilecek'' diye konuştu.
     Sistemin üçüncü etabında ise Asya Yakasına geçmeyi planladıklarını, projenin ihale aşamasında bulunduğunu belirten Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Anadolu Yakası'na nasıl geçecek? Orada iki hedef koyduk. Birisi yukardan Göztepe'ye ulaşmak, diğeri de Söğütlüçeşme'ye gelmek. Gönlümüz üçüncü etabı hemen hayata geçirmek istiyor. Bu sistem nasıl olacak? Köprü başına kadar her iki taraftan geleceğiz ve köprüye karışık gireceğiz. Köprüde bize şerit üretilmesini talep ettik, ama teknik olarak bazı sıkıntılardan bahsedildi, biz de ısrarımızı durdurduk. Köprünün kendine göre bir akışkanlığı var, onu da hesaba katarak o sisteme dahil olacağız. Yerel seçimden önce bitirir miyiz? Bilemiyorum, net konuşmak istemiyorum. Önümüzdeki dönem yağışlı sezona gireceğiz inşallah... Bu sezonda bir sıkıntı çeker miyiz, ne kadar hız alırız? Ama burada 3 vardiya, 24 saat çalıştı.''

 TOPBAŞ: 3. KÖPRÜNÜN YERİNE BAŞBAKANIMIZ KARAR VERECEK

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a üçüncü köprünün yapılmasıyla ilgili iki noktanın ağırlık kazandığını belirterek, ''Köprünün yapılacağı yerle ilgili son kararı başbakanımız verecek'' dedi.
     Topbaş, Sirkeci-Harem hattında hizmet verecek ''Sadabat'' adlı arabalı vapurun İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) filosuna katılması dolayısıyla Sirkeci'de düzenlenen törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Topbaş, İstanbul'a üçüncü köprü yapılmasıyla ilgili son birkaç yıldır Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla çalışmalar yürütüldüğünü ve güzergahların beş nokta olarak belirlendiğini söyledi.
     Başbakan Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile helikopter uçuşuyla havadan inceleme yaptıklarını ve haritalar üzerinde değerlendirmelerde bulunduklarını ifade eden Topbaş, şöyle devam etti:
     ''Üçüncü köprünün yapılmasıyla ilgili iki nokta ağırlık kazandı. Köprünün yapılacağı yerle ilgili son kararı Başbakanımız verecek. Başbakanımızın, havzalar ve ormanlar üzerindeki hassasiyetini biliyoruz. Son kararı başbakan ortaya koyacak.
     İstanbul iki kıta üzerine kurulmuş bir kent. Bir görüş var ki 'Marmaray tamamlansın ve görelim...' Hep böyle yapıldı. İlerisi görülmeden, sıkıştıkça çözüm arandığı için sıkıntılar ortaya çıktı. Bu projede ilerisi görülüyor. Kentin günlük hareketliliği 40 milyona ulaştığı zaman, İstanbul uluslararası geçiş noktası olduğu için ulaşımda yenilikler gerekiyor. RO-RO seferleri gibi bazı hat geliştirme düzenlemelerimiz var. İstanbul'un belki 1-2 köprü ihtiyacı daha olabilir ama bunu yaparken de kenti rahatsız etmemeye özen gösteriliyor.''



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,795 µs