En Sıcak Konular

JOHN MCCAİN RESMEN BAŞKAN ADAYI

4 Eylül 2008 09:45 tsi
JOHN MCCAİN RESMEN BAŞKAN ADAYI John McCain, delegelerin yaptığı oylama sonucu, 4 Kasımdaki ABD başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığını resmen kazandı.

WASHİNGTON - ABD'de Cumhuriyetçi Parti kongresinin üçüncü gününün sonunda, Arizona Senatörü John McCain, delegelerin yaptığı oylama sonucu, 4 Kasımdaki ABD başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığını resmen kazandı.
     Minnesota eyaletinin St. Paul-Minneapolis kentlerinde düzenlenen Cumhuriyetçi Parti kongresinin üçüncü gününde McCain, partisinin başkan adayı olmasına yetecek oyu aldı.
     McCain'in, parti kongresinin dördüncü ve son gününde, başkan adaylığını resmen kabul ettiği bir konuşma yapması öngörülüyor. McCain, 4 Kasımdaki ABD başkanlık seçiminde, Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama'ya karşı yarışacak.

PALIN: SİYASET SAHNESİNDE BEN DE VARIM

     ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, parti kongresinin üçüncü gününde, rakip Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama'yı hedef alan bir konuşma yaptı ve kendisini 5 çocuklu ve uluslararası ilişkilerde tecrübesiz bir kadın olarak küçümseyenlere, "siyaset sahnesinde ben de varım" mesajı verdi.
     Gustav kasırgası nedeniyle açılış günü konuşmaları kısa kesilen St. Paul-Minneapolis'teki Cumhuriyetçi Parti kongresi, Palin'in konuşmasıyla ateşlendi. Alkışlarla sahneye çıkan ve uzun süre konuşmak için alkışların kesilmesini beklemek zorunda kalan Palin, "Başkan yardımcısı adaylığını kabul etmekten, bu ülkeye hizmet etmek ve savunmaktan, Senatör John McCain ile birlikte çalışmaktan onur duyacağım" dedi.
     Ülke yönetiminde yeterli deneyime sahip olmadığına ilişkin eleştirilere yanıt olarak Palin, kendisini Obama ile karşılaştırdı. Palin, Alaska Valiliğinden önce, doğduğu Wasilla kasabasının 6 yıl belediye başkanlığını yaptığını hatırlattı ve alaycı bir dille, belediye başkanlığının biraz, Obama'nın "mahalle organizasyonu" tecrübesine benzediğini söyledi. Yine alaycı bir dille, daha önce Obama'nın, küçük Amerikan kasabalarında yapacak bir işi olmayan fakir ailelerin dine ve silahlarına sarıldığı yönündeki sözlerine gönderme yaparak, "silahlarımıza ve dinimize sarılmaktan başka yapacak pek bir şey olmayan kasabamızda, mahalle organizasyonundan farklı olarak, belediye başkanının gerçek sorumlulukları vardı" dedi.
     Sık sık dış politika konusunda deneyimsiz olduğu ve birkaç ay öncesine kadar pasaportu bile olmadığı söylenen Palin, "Rusya, Kafkaslarda hayati bir boru hattını kontrol altında tutmak istiyor"' diyerek, adını söylemeden Baku-Tiflis-Ceyhan boru hattına değindi.
     Rusya'nın, ABD'nin Avrupalı müttefiklerini bölmeye ve korkutmaya çalıştığını, enerjiyi bir silah olarak kullandığını söyleyen Palin, "Kendimizi yabancı enerji kaynaklarının insafına bırakamayız" dedi. Palin, önemli enerji kaynaklarına sahip İran'ın bu kaynakları kesme tehdidine karşı, Suudi Arabistan'da petrol kaynaklarına terörist bir saldırıya karşı ve Venezuela'nın ABD'ye petrol sağlamayı kesmesine karşı ABD'nin zayıf olduğuna işaret ederek, "Kendi petrol kaynaklarımızı değerlendirmeliyiz" dedi ve çevrecilerin karşı çıktığı, tartışmalı Alaska petrol sondajı konusunu açtı. Alaska'da petrol sondajının, ABD'nin enerji sıkıntısına toptan bir çözüm anlamına gelmeyeceğinin bilindiğini, ancak bunun, hiçbir şey yapmadan oturmaktan daha iyi olduğunu belirten Palin, "Ocak ayında McCain ve ben Beyaz Saray'da göreve başlar başlamaz yeni boru hatlarının kurulmasına, nükleer enerjiye, temiz kömüre ve güneş, rüzgar, termal gibi alternatif enerji kaynaklarına yöneleceğiz" diye konuştu.
     John McCain'in, savaş çıkarmaya çalışmadığını söyleyen Palin, "ancak McCain, savaştan da korkmuyor" ifadesini kullandı.



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,024 µs