En Sıcak Konular

''12 DEV ADAM'' GALİBİYETLE BAŞLADI

3 Eylül 2008 23:44 tsi
''12 DEV ADAM'' GALİBİYETLE BAŞLADI 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde (C) Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçında Ukrayna'yı 13 sayı farkla 86-73 yenerek, elemelere galibiyetle başladı.

İSTANBUL - 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde (C) Grubu'nda yer alan Türkiye, ilk maçında Ukrayna'yı 13 sayı farkla 86-73 yenerek, elemelere galibiyetle başladı.
     Maça pota altında iyi başlayan milliler, savunmada da potayı kapattı. Konuk ekip ise alan savunması ile pota altında sayı yememeye çalıştı. İlk periyot 24-24'lük eşitlikle tamamlandı.
     İkinci periyota iyi başlayan (A) Milli Takım, Kerem Gönlüm, Ender ve Kerem Tunçeri'nin etkili oyunuyla farkı açarak ilk yarıyı 14 sayı farkla 51-37 önde kapadı.
     Ukrayna, milli takım baş antrenörü Bogdan Tanjevic'in ilk yarıda hakemlere yaptığı itiraz nedeniyle ikinci yarıya teknik faullerle başladı, ancak bu faul atışları da millilerin hızını düşürmedi. Kerem Gönlüm, attığı basketlerle rakibin oyuna ortak olmasını engelledi. Türkiye, 3. periyotu da 71-54 önde geçmesini bildi.
     Milliler, son bölümde rahat bir oyun sergiledi. Periyotun başlarında Oğuz ile basketler bulan milli takım, Hidayet ile hücumdaki etkisini sürdürdü ve karşılaşmayı 86-73 kazanarak grup mücadelesine galibiyetle başladı.
     (A) Milli Takım, grubundaki ikinci maçında 6 Eylül Cumartesi günü deplasmanda Belçika ile karşılaşacak.

 TANJEVIC: ''SAVUNMADAN MEMNUN DEĞİLİM''

     (A) Milli Basketbol Takımı Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic, Ukrayna ile yaptıkları maçta takımın hücumdaki performansından memnun olduğunu, ancak savunmadan memnun kalmadığını söyledi.
     Tanjevic, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna'nın şut yüzdesinin iyi olduğunu belirterek, ''Özellikle oyun kurucu pozisyonundaki oyuncuların savunmasından memnun değilim, ancak önümüzdeki maçlarda savunmada da daha iyi oynayacağız'' dedi.
     Bu arada, maçı izleyen (A) Milli Futbol Takımı'nın teknik heyet ve futbolcuları, mücadelenin bitimine 1 dakika kala salondan ayrıldı. Taraftarlar, milli oyuncuları alkışlarla uğurladı.
     Maçta, Ukrayna'nın 2. yarıda hücum ettiği potanın çemberinde sorun yaşandı. Devre arasında bu sorun giderilmeye çalışılırken, konuk ekip, ısınma çalışması yapmaya fırsat bulamadan 2. yarıya başlamak durumunda kaldı.



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,971 µs