En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan'a gitti

6 Kasım 2007 12:49 tsi
Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan'a gitti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye'nin hedefi terör örgütünü bitirmektir, gayet açıktır. Bu konuda da ABD'nin işbirliği yapma zorunluluğu vardır'' dedi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye'nin hedefi terör örgütünü bitirmektir, gayet açıktır. Bu konuda da ABD'nin işbirliği yapma zorunluluğu vardır'' dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetlisi olarak bu ülkeye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Aliyev ile yapacağı görüşmede Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkiler ve işbirliğini ilgilendiren konuları tüm yönleriyle ele alacaklarını belirterek, aynı şekilde bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alış verişinde bulunacağını kaydetti.
Gül, bir gazetecinin, ''Dün ABD'de Başbakan Erdoğan çok önemli bir görüşme yaptı. İki ülke arasındaki ilişkilerin istihbarat paylaşımı noktasında olmasını tatminkar buluyor musunuz?'' sorusunu, şöyle yanıtladı:
''Sayın Başbakan gitmeden önce de zaten Türkiye kendisini hazırlamış ve bu konuyla ilgili ne yapacağını, nasıl hareket edeceğini iyice belirlemiştir. Ama, orada bir gerçek var ki Irak'ın resmi işgal gücü ABD'dir. Dolayısıyla onlarla da terör örgütüyle mücadelede işbirliği, işbirliğinin ötesinde ABD'nin sorumluluğu vardır.
Türkiye'nin hedefi bellidir. Irak'ın toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine, Irak'ın istikrarına bu bölgede en çok önem veren ülke Türkiye'dir. Ama Irak'ın istikrarını sadece Bağdat'taki veya başka bölgedeki terör örgütleri bozmuyor, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü de Irak'ın istikrarını bozuyor. Bu aynı zamanda Türkiye'de de gördüğünüz gibi maalesef terörist faaliyetlerde bulunuyor.''
Bir başka gazetecinin, ''Terör örgütünce askerlerin serbest bırakılması sırasındaki manzara eleştiriliyor. Siz bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna ise Gül, ''Tabii ki eleştirilecek bir manzaradır. Herhalde takdir edilecek bir manzara değil'' karşılığını verdi.

Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,798 µs