En Sıcak Konular

TALAT: HEDEFİM KIBRIS TÜRK HALKININ ONAYLAYACAĞI BİR ÇÖZÜM BULMAKTIR

3 Eylül 2008 18:11 tsi
TALAT: HEDEFİM KIBRIS TÜRK HALKININ ONAYLAYACAĞI BİR ÇÖZÜM BULMAKTIR KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, hedefinin Kıbrıs Türk halkının gönül rahatlığıyla onaylayacağı bir çözüm bulmak olduğunu belirtti.

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, hedefinin Kıbrıs Türk halkının gönül rahatlığıyla onaylayacağı bir çözüm bulmak olduğunu belirtti. Talat, Kıbrıs sorununa adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm bulma çabalarının yeniden yoğunlaştığı bu dönemde, halkı sürece aktif bir şekilde katkıda bulunmaya çağırdı.
     Talat, televizyondan halka hitaben yaptığı konuşmada, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile yaptığı görüşmeye atfen, ''bugün, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için yeni bir süreci başlattıklarını'' söyledi.
     ''Bu süreci, çözümün Kıbrıs Türk halkı ve dünya barışı için neler ifade ettiğinin bilincinde olarak tam bir sorumlulukla sürdüreceğini'' kaydeden Talat, ''Kıbrıs sorununa çözüm bulmak istiyoruz ve bunun için çalışacağız. Ne var ki bu çözüm, Kıbrıs Türk halkının hak ve kazanımlarını koruyabilecek bir çözüm olmalıdır. Bu yeni süreçte, hak ve çıkarlarımızı koruyup geliştirmemize yardımcı olacak 'iyi bir çözüm planı' üretmek için çalışacağım'' dedi.
     Talat, Kıbrıs sorununa bulunacak çözümün Kıbrıs Türk halkı ile Kıbrıs Rum halkının eş zamanlı ve ayrı referandumlarıyla oylanacağının kararlaştırıldığını anımsatarak, ''Bu nedenle halkımın karşısına gönül rahatlığıyla onaylayacağı iyi bir anlaşmayla gelmek bu süreçteki başlıca amacım olacaktır'' diye konuştu.
     Kıbrıs sorununa bulacakları çözümün, ''kalıcı ve çalışabilir'' olması gereğine vurgu yapan Talat, şöyle devam etti:
     ''Bu çözümün Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum halklarını yeniden çatışır duruma getirmemesi için gerekli tüm önlemler alınmalı ve uzun yıllara yayılacak bir geleceğe ışık tutmalıdır. Bunun temel şartı, çözümün, iki halkın kendi kendini yönetme olanaklarını bizlere sunması; Kıbrıs adasının bu iki halkın ortak vatanı olması için gerekli koşulları sağlamasıdır. Bütün dikkatimi ve çabalarımı, bu koşulların sağlanması için harcayacağım.''
     Konuşmasında, Kıbrıs Rum halkına da seslenen Talat, ''Kıbrıs Türk halkı çözüm istediğini daha önce de kanıtlamış bir halktır. Biz çözüm istiyoruz. Farklı kültürlerden insanların, bir arada nasıl yaşayabileceğine dair güzel bir örnek oluşturarak, insanlık tarihindeki olumlu yerimizi alalım'' dedi.

Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,376 µs