En Sıcak Konular

BABACAN: ''TÜRKİYE İLE KÖRFEZ ÜLKELERİ İKİ YILDIZ''

3 Eylül 2008 09:33 tsi
BABACAN: ''TÜRKİYE İLE KÖRFEZ ÜLKELERİ İKİ YILDIZ'' Türkiye ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) arasında mutabakat muhtırası imzalandı ve Yüksek Düzeyli Diyalog mekanizması hayata geçirildi.

CİDDE - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye ile Körfez ülkelerinin, son 5 yıl içinde Ortadoğu'nun ekonomik alanda iki yıldızı olduklarını, Türkiye'nin bu konuda kaydadeğer bir performans gösterdiğini söyledi. Türkiye ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) arasında mutabakat muhtırası imzalandı ve Yüksek Düzeyli Diyalog mekanizması hayata geçirildi.  Babacan, Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki KİK Stratejik Diyalog 1. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''KİK ile ilişkilerimize kurumsal bir kimlik kazandırmanın ortak menfaatlerimize hizmet edeceğine ve işbirliğimizde yeni ufuklar açacağına inanıyoruz'' dedi. Babacan, KİK ile ilişkilere kurumsal bir kimlik kazandırmanın ortak çıkarlara hizmet edeceğine ve işbirliğine yeni ufuklar açacağına inandığını kaydetti. KİK'in, bölgede güvenlik, istikrar ve refahın sağlanması için önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Babacan, Türkiye'nin, Körfez bölgesinde ortaya çıkabilecek herhangi bir istikrarsızlıktan doğrudan etkilenecek ülkelerin başında yer aldığını dile getirdi. Türkiye ile KİK arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması'nın en kısa sürede sonuçlandırılmasını temenni etiğini de ifade eden Babacan, söz konusu anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle ekonomik işbirliğinde daha da büyük hamleler yapılabileceğini, KİK ülkelerinin Türkiye'de daha fazla yatırım yapmalarını beklediğini dile getirdi.

KKTC'YE DESTEK

Kıbrıs sorunu konusunda KİK üyesi ülkelerin verdiği desteğe teşekkür eden Babacan, üye ülkelerin KKTC ile turizm, ticaret, eğitim, kültür ve doğrudan ulaşım gibi alanlarda önemli işbirliği potansiyeline sahip olduklarını kaydetti. Mutabakat Zaptı, Babacan'ın konuşmasından sonra basına kapalı olarak gerçekleştirilen oturumda, Babacan ve Katar Dışişleri Bakanı Hamit Bin Casim El Sani tarafından imzalandı.



Bu haber 298 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,807 µs