En Sıcak Konular

PALİN'İN KIZI MCCAIN'İ ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜ

2 Eylül 2008 23:20 tsi
PALİN'İN KIZI MCCAIN'İ ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜ Cumhuriyetçi Parti'nin başkan yardımcısı adayı Palin'in 17 yaşındaki kızının hamile olduğunun açıklanmasının ardından, erken yaşta hamilelik ve doğum kontrolü konusundaki tartışmalar ülke gündemine oturdu.

WASHINGTON - Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı John McCain'in, geçen hafta başkan yardımcısı adayının Alaska Valisi Sarah Palin olduğunu açıklamasının ardından ABD kamuoyu, Sarah Palin'in özel yaşamına ilişkin çıkan haberlere ve bunların seçim kampanyaları üzerindeki etkisine odaklandı.
     Cumhuriyetçi Parti'nin başkan yardımcısı adayı Palin'in 17 yaşındaki kızının hamile olduğunun açıklanmasının ardından, erken yaşta hamilelik ve doğum kontrolü konusundaki tartışmalar ülke gündemine oturdu.
     Bu çerçevede McCain'in, küçük yaşta hamileliğin önlenmesi konusundaki programlara devletin para vermesine karşı çıktığı ve küçük yaştaki yoksul hamile annelerin okula devam etmesi, aksi takdirde haklarını yitirmeleri konusunda da oy verdiği ortaya çıktı.
     McCain'in, Senato'daki 20 yılı aşkın görev süresi boyunca takındığı tutumdan küçük yaşta hamilelik ve doğum kontrolü gibi konularda başkan yardımcısı adayı Palin ile aynı görüşleri savunduğu görülüyor. McCain, hükümetin doğum kontrolü konusunda para harcamasına karşı olduğunu açıklarken, Palin de Alaska'da cinsellik eğitimi programlarına mali destek verilmesine karşı çıkmıştı.
     Senatörlüğü boyunca McCain, 2005 yılında Demokrat Parti'nin hamileliği önleme programlarına ''onmilyonlarca dolar yatırılması önerisine'' karşı oy kullanmış, 1998 yılında da küçük yaşta hamile kalanların okula devam etmesini gerektiren Aile Destek Yasası'nı desteklemişti.
     ABD'de lise öğrencilerinin yüzde 60'ından çoğunun en az bir kere cinsel ilişkiye girmiş oldukları vurgulanırken, Bristol'ın hamileliğinin, Amerikan ailelerinin bu konudaki farkındalığını arttırabileceği düşünülüyor.

Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,294 µs