En Sıcak Konular

'SÜREÇ OPERASYON SÜRECİDİR'

6 Kasım 2007 11:25 tsi
'SÜREÇ OPERASYON SÜRECİDİR' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Süreç, operasyon sürecidir''."Hamdolsun istediğimizi aldık" dedi.

WASHINGTON - Adem Kadam - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Süreç, operasyon sürecidir'' dedi.
Başbakan Erdoğan, ABD ziyareti sırasında konakladığı Ritz Carlton Otelinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ABD Başkanı George W. Bush ile ''Verimli ve olumlu bir görüşme'' yaptğını söyleyen Erdoğan ''Bundan sonraki kısmı daha verimli geçecek'' dedi ve Başkan Bush'a 5 konuda Türkiye'nin taleplerini ilettiğini bildirdi.
Erdoğan, bu talepleri; bölücü terör örgütü PKK'nın lider kadrosuna ilişkin hedefler, bölücü örgütün kamplarının dağıtılması, lojistik desteğinin kesilmesi, Kuzey Irak'taki örtülü siyasetlere izin verilmemesi ve istihbarat paylaşımı için bir iletişim ağının oluşturulması olarak açıkladı.
İstihbarat paylaşımı konusunda daha farklı adımlar atılabileceğini belirten Erdoğan, bunun daha önce zamana yayılarak gerçekleştiğini ve gecikmiş istihbarat bilgisinin işe yaramadığını ifade etti. ''Bilginin anında gelmesi lazım'' diyen Başbakan Erdoğan, bu konuda koordinasyon olmasının önem arz ettiğini vurguladı.

''HERKES 'HAKLISINIZ' DİYOR''
''Bizim vurgumuz, PKK terör örgütüne yönelik. Sivil hedeflere yönelik çalışmamız söz konusu değildir'' diyen Erdoğan, Kuzey Irak'taki yerel yönetimin hassasiyetinin şart olduğunu dile getirdi. Köylerle bölücü örgütün kamplarının iç içe olmaması gerektiğini kaydeden Erdoğan, atılacak adımların bir samimiyet testi olacağını da söyledi.
Başbakan Erdoğan, ABD ile istihbarat paylaşımı ile ilgili olarak da Başkan Bush'un bugün söylediği ''PKK, Amerika'nın düşmanıdır, Türkiye'nin düşmanıdır, Irak'ın düşmanıdır'' sözünü hatırlattı. Erdoğan, ''Düşman nedir? Ortadan kaldırılması gerekendir'' dedi.
Açıklamasında, ''Süreç, operasyon sürecidir. Operasyon süreci aslında tezkereyle başladı. Biz, bunu zenginleştiriyoruz, dokuyoruz. Atılacak adımın haklılık gerekçesidir yaptığımız şeyler'' diyen Başbakan Erdoğan, ''Operasyon yapmayın diyen yok. Herkes 'haklısınız' diyor. Hepsi, 'Irak'ın bunu çözmesi gerekir' diyor'' şeklinde konuştu.

''BİZ, MEŞRU KAYNAKLARLA ÇALIŞIRIZ. BİZ DEVLETİZ''
Başbakan Erdoğan, 8 askerin serbest bırakılması ile ilgili olarak da ''Biz kimseyi görevlendirmedik. Parlamentodaki bir partinin mensuplarının orada şova yatması doğru değil. Bizim haberimiz yok. Görevlendirme yapmış değiliz. Biz, meşru kaynaklarla çalışırız. Biz, devletiz'' ifadelerini kullandı.
Erdoğan, Türkiye'ye rahat dönüp dönmediğine ilişkin bir soruya da ''Hamdolsun, istediğimizi aldık'' yanıtını verdi.


Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,235 µs