En Sıcak Konular

''COCA-COLA ZERO'' İLE ''PEPSİ MAX''A CEZA

2 Eylül 2008 20:57 tsi
''COCA-COLA ZERO'' İLE ''PEPSİ MAX''A CEZA Reklam Kurulu,''Coca-Cola Zero'' ile ''Pepsi Max'' reklamlarında kullanılan ''sıfır şeker'' tanımlamasını yanıltıcı ve aldatıcı bularak para ve durdurma cezası verdi.

ANKARA - Reklam Kurulu, ''Coca-Cola Zero'' ile ''Pepsi Max'' reklamlarında kullanılan ''sıfır şeker'' tanımlamasını yanıltıcı ve aldatıcı bularak her iki reklama ayrı ayrı 60 bin YTL para ve reklam durdurma cezası verdi.
     Reklam Kurulu, Ağustos ayındaki son toplantısında aldığı kararları açıkladı. Kurul, Coca-Cola Meşrubat Pazarlama Danışmanlık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ait ''Coca-Cola Zero'' ve Pepsi Cola Servis ve Dağıtım Ltd. Şti.'ye ait ''Pepsi Max'' markalı ve Alkolsüz İçecekler Tebliği kapsamında ''kola'' olarak nitelendirilen içeceklere ilişkin çeşitli mecralarda yayınlanan reklamlarda kullanılan ''sıfır şeker'' tanımlamasını inceledi.
     Bu konuda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın görüşlerini de dikkate alan Kurul, Türk Gıda Kodeksi-Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliği'nde belirtilen besin ögelerine ilişkin beyan koşullarına riayet edilmesi kaydıyla kullanılması uygun görülen ''şekersiz'' ifadesinin yerine, ''sıfır şeker'' tanımlamasının kullanılması suretiyle, ürünlerde hiç şeker bulunmadığı izleniminin yaratıldığına ve dolayısıyla bahsi geçen reklamların tüketicileri yanıltıcı ve aldatıcı nitelikte olduğuna karar verdi.
     Bu durumun, Tüketicinin Korunması Kanunu'nun ilgili maddelerine aykırı olduğunu belirleyen Kurul, Coca-Cola Meşrubat Pazarlama Danışmanlık Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Pepsi Cola Servis ve Dağıtım Ltd. Şti. hakkında ayrı ayrı olmak üzere ulusal düzeyde 60 bin YTL idari para ve anılan reklamları durdurma cezası verdi.

Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,430 µs