En Sıcak Konular

ÖZYÜREK: DİŞLİ MİLLETVEKİLLİĞİ ZIRHINDAN ARINMALI

2 Eylül 2008 17:00 tsi
ÖZYÜREK: DİŞLİ MİLLETVEKİLLİĞİ ZIRHINDAN ARINMALI Özyürek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dişli'nin görevinden istifasını değerlendirdi.

ANKARA - CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin hakkındaki iddialar nedeniyle partideki görevinden istifa etmesinin yeterli olmayacağına belirterek, ''CHP olarak Şaban Dişli'nin partideki görevinden istifa etmesinden kesinlikle tatmin olmayız. Onun mutlaka milletvekilliği zırhından arınarak yargılanmasını ve mahkemenin vereceği kararı beklemesini isteriz'' dedi.
     Özyürek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dişli'nin görevinden istifasını değerlendirdi.
     Dişli hakkındaki iddiayı ve iddiaya konu belgeyi CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamuoyunun gündemine getirdiğini hatırlatan Özyürek, ''Hep 'rüşvetin belgesi olur mu?' denir ya, rüşvetin belgesi olduğunu ispatladık'' dedi.
     Olayın AK Parti'ye yakın çevrelerde bile ''belgenin varlığı karşısında Dişli'nin kendisini savunma imkanı olmadığı'' şeklinde ifade edildiğini belirten Özyürek, buna rağmen Dişli'nin bunun bir iftira olduğu şeklinde açıklamalarda bulunduğunu kaydetti. Dişli'nin bu açıklamaları sırasında bazı parti yöneticilerinin kendisinin yanında yer aldıklarını kaydeden Özyürek, ''AKP'nin dün yapılan MYK toplantısında artık partinin bu yükü taşıyamayacağı ve istifa etmesi gerektiğinin'' gündeme geldiğini iddia etti.
     Özyürek, şöyle devam etti:
     ''Genel Başkan yardımcılığından istifa etmesi bir partinin iç işleyişidir. Ama önemli olan onun yargılanabilmesi. Bu rüşvet nedeniyle mahkemeye çıkarılması önemlidir. Bunun yolu da Dişli milletvekilliğinden de istifa ettirilecektir ki başbakan bunu sağlamalıdır. Veya TBMM'de AKP'nin de oylarıyla Şaban Dişli'nin dokunulmazlığı kaldırılmalı ve yargılanması sağlanmalıdır.''
     Olayda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de sorumluluğu olduğunu ve Başkan Kadir Topbaş'ın Dişli'ye destek olan açıklamalar yaptığını belirten Özyürek, Topbaş'ın da istifa etmesi gerektiğini savundu.
     Özyürek, Dişli'nin dokunulmazlığının kalkması ve yargılanması için CHP olarak gerekeni yapacaklarını sözlerine ekledi.
     Türkiye ile Ermenistan arasında Erivan'da gerçekleştirilecek futbol karşılaşmasına ilişkin bir soru üzerine ise Özyürek, ''CHP'nin hiçbir milletvekili bu maça gitmez. AKP Grubu da AKP milletvekillerinin bu maça gitmemesi konusunda bir karar almış. Ben Sayın Cumhurbaşkanı'nın da durumu değerlendirdiğini ve büyük ihtimalle gitmeyeceğini tahmin ediyorum'' dedi.

Bu haber 841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,985 µs