En Sıcak Konular

KAYA'DAN GÜL'E: ERMENİSTAN'A GİTMEYİN

2 Eylül 2008 16:27 tsi
KAYA'DAN GÜL'E: ERMENİSTAN'A GİTMEYİN MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Cumhurbaşkanı Güle' yazdığı ''açık mektupta'', Gül'ün ''muhtemel Ermenistan ziyaretini'' değerlendirdi.

ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderdiği mektupta, ''Alparslan Türkeş'in yapmaya çalıştığını anlayıp devam ettirebilmiş olsaydınız, siz de bugün Sarkisyan'la değil, Petrosyan'la görüşmeye hazırlanıyor olurdunuz. Aradaki farkı anlatmaya yarayan ve devletin elinde bulunan bilgiler en çok da size ve halefinize yakındır'' dedi.
     Kaya, Cumhurbaşkanı Gül'e yazdığı ''açık mektupta'' Gül'ün ''olası Ermenistan ziyaretine'' ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Cumhurbaşkanı'nın göreve gelirken ettiği yemini anımsatan Kaya, ''Ermenistan Devleti, temsilcisi bulunduğunuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin toprak bütünlüğünü tanımamaktadır. Ayrıca, Ermenistan başka bir Türk toprağının halen işgalcisidir'' dedi.
     Ermenistan'ın Ağrı'yı, Van'ı ''Karabağ'' yapmaya gücü yetmese de, ''Karabağ örneğinin'' bu niyetinin, hedefinin ve gücü yettiğinde yapacaklarının bir göstergesi olduğunu belirten Kaya, mektubunda, özetle şunları kaydetti:
     ''Yokluğunuzu aratmayacağı anlaşılan halefiniz, MHP Genel Başkanı'nın gitme ihtimalinizi eleştiren beyanatı üzerine (Alparslan Türkeş de zamanında Erivan'a gitmiş ve Petrosyan'la görüşmüştü) demiş. Dışişleri Bakanı'nın Alparslan Türkeş'i anlamaya ihtiyacı olduğu fakat niyetinin olmadığı bu sözleriyle ortaya çıkmıştır. Alparslan Türkeş'in devlet geleneğini temsil ettiği muarızlarınca da teslim edilmiştir. Ne var ki rahmetli Başbuğumuz, Anayasal bir yetki olarak devleti temsil ediyor değildi. Ayrıca, Türkeş'in yapmaya çalıştığını anlayıp devam ettirebilmiş olsaydınız, siz de bugün Sarkisyan'la değil, Petrosyan'la görüşmeye hazırlanıyor olurdunuz. Aradaki farkı anlatmaya yarayan ve devletin elinde bulunan bilgiler en çok da size ve halefinize yakındır.
     Sayın Cumhurbaşkanı; her şeye rağmen, beni şaşırtmanızın bütün sonuçlarını karşılamaya hazırım ve buna dayanarak size (Ermenistan'a gitmeyin) diyorum. İki ülkenin futbol takımlarını eşleştiren kura sizin iradenizle belirlenmedi ama gitmemek sizin iradenizdedir. Maçı izlemeyi çok istiyorsanız; bunu, Başbakanın adeti olduğu üzere, bir gecekondu mahallesindeki kahvede, kameralar eşliğinde yapabilirsiniz. Futbol izlemeye devlet geleneklerini aşacak denli bir düşkünlüğünüz varsa size son olarak futbolun diliyle seslenmek istiyorum; Bu maç uğruna bir adım daha atacak olursanız ofsayta düşeceksiniz.''

Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,771 µs