En Sıcak Konular

TERİM: FUTBOL MAÇINA ÇIKIYORUZ, SAVAŞA DEĞİL

2 Eylül 2008 14:26 tsi
TERİM: FUTBOL MAÇINA ÇIKIYORUZ, SAVAŞA DEĞİL 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Ermenistan ve Belçika ile karşılaşacak olan (A) Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Fatih Terim, Ermenistan ile savaşa değil, futbol maçına çıkacaklarını söyledi.

İSTANBUL - 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Ermenistan ve Belçika ile karşılaşacak olan (A) Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Fatih Terim, Ermenistan ile savaşa değil, futbol maçına çıkacaklarını söyledi.
     Terim, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında, 2008 Avrupa Şampiyonası finallerinin hemen ardından, bir başka zorlu şampiyonaya başlayacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     ''Grubumuzda Ermenistan, Estonya, Bosna-Hersek, Belçika ve İspanya gibi takımlar var. Biz cumartesi günü Ermenistan ile başlıyoruz. Bu iki ülke arasında (A) kategorideki ilk maç. Bu açıdan önemli. Zaten gruplara baktığımızda da ilk maçların her zaman önemli olduğunu ayrıca görüyoruz. Rakibimizin de bu maça ayrı bir motivasyonla hazırlanacağı bir gerçek. Bu bizim için sadece bir futbol maçı, savaş değil. Biz futbolu, ulusları birbirine yaklaştıran bir etkinlik olarak kabul ediyoruz. Futbol sayesinde dünyanın dört bir tarafında edindiğimiz dostları da düşünecek olursak, olaya daha farklı bir açıdan bakmam mümkün değil.''
     Siyasi sorunları, tarihten gelen çekişmeleri düşünerek herhangi bir maça hazırlanılamayacağını kaydeden Fatih Terim, "Tarihin yükünü omuzumuzda da taşıyamayız bu maç öncesi. Biz futbolcular çabuk düşünürüz, çabuk uygularız, çabuk oynamayı severiz. Ama tarihin yükünü omuzumuza almaya kalkarsak, bu bizi maalesef yavaşlatır. Yavaşlattığı gibi oyunumuzu da bozar" diye konuştu.
     Ay-yıldızlı formayı dünyanın her yerinde temsil ettiklerini ve bundan sonra da edeceklerini kaydeden Fatih Terim, siyasi konularla fazla ilgilenmediklerini söyledi.
     Terim, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yapılan davet ve bazı siyasi partilerin maçla ilgili aldığı kararlarla ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti:
     ''Bu konularla çok fazla ilgilenmiyoruz. Okuyoruz, dinliyoruz, ne olacağını merak ediyoruz. Ama bizim esas işimizin futbol olduğunu biliyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelebilmesi için bunun sporun birleştirilebileceği ilk adım olarak düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımızın maça gelmesi, bir siyasi partinin üyelerine yasaklaması bizim dışımızda olan bir şey. Dünyadaki bir çok ülkeyi birleştiren spor, futbol, yine güzel tarafını yansıtır, olaylar başka mecraya döner.''

Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,222 µs