En Sıcak Konular

CUMHURİYETÇİ PARTİ KONGRESİNE GUSTAV KASIRGASI ETKİSİ

2 Eylül 2008 07:33 tsi
 CUMHURİYETÇİ PARTİ KONGRESİNE GUSTAV KASIRGASI ETKİSİ ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin, Senatör John McCain'i başkan adayı seçeceği ulusal kongresinin ilk günü, New Orleans ve Louisiana'yı etkisi altına alan Gustav kasırgası yüzünden kısa kesildi.

WASHINGTON - ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin, Senatör John McCain'i başkan adayı seçeceği ulusal kongresinin ilk günü, New Orleans ve Louisiana'yı etkisi altına alan Gustav kasırgası yüzünden kısa kesildi.
     Minnesota eyaletindeki ikiz kentler, St. Paul ve Minneapolis'te gerçekleştirilen Cumhuriyetçi Parti kongresinin ilk gün konuşmacıları, ABD Başkanı George W. Bush'un eşi Laura Bush ve dört günlük parti kongresinin ardından Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adaylığını alması öngörülen McCain'in eşi Cindy McCain oldu.
     İlk önce söz alan Laura Bush, Gustav kasırgasından etkilenenlere yardım için kullanılabilecek internet adreslerini verdi. Ardından, kasırga dolayısıyla Cumhuriyetçi Parti kongresine katılamayan Louisiana gibi eyaletlerin valilerinin videoya kaydedilmiş mesajları yayımlandı. Bu mesajlardan sonra Laura Bush, Cindy McCain ile el ele yeniden sahneye döndü. Laura Bush, bir kenarda beklerken Cindy McCain de kasırganın bölge halkı üzerindeki etkisini azaltmak için Cumhuriyetçi Partililerin yardımlarını aktarabilecekleri internet sitelerinin adreslerini tekrarladı.
     Senatör McCain, parti kongresinden bir gün önce, ülkenin önemli bir bölümü doğal felaketle boğuşurken kutlama yapmanın doğru olmayacağını düşündüğünü ifade etmişti. Bu çerçevede, kongrede kullanılmak üzere hazırlanan müzikler veya özel efektler devreden çıkarıldı. Cindy McCain'in konuşmasının ardından, Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komite (RNC) Başkanı Robert Mike Duncan, parti kongresinin birinci gün için sona erdirilmesini teklif etti. Cumhuriyetçi Partili delegelerin sözlü oylarıyla bu karar kabul edildi. Parti kongresinin ikinci gününde ise resmi olarak yürütülmesi gereken faaliyetler dışındaki bütün faaliyetler iptal edildi. Bu çerçevede, Cumhuriyetçi Parti tüzüğü gereği yapılması gereken işlemlerin dışında hiçbir kutlama yapılmayacak.
     McCain'in, resmen partisinin başkan adaylığını alabilmesi için Cumhuriyetçi Parti kongresinde gerekli sürecin işlemesi önem taşıyor. RNC Başkanı Duncan, ''Körfez bölgesindeki halkımızın güvenliği ve iyiliği bizim için büyük önem taşıyor. Minneapolis-St. Paul'de, bu kasırgadan etkilenen delegelerimize ihtiyaçları olan kaynak ve bilgiyi sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Önceliğimiz, ihtiyacı olan dostlarımıza yardım etmektir'' dedi.
     Demokrat Parti'nin dört gün süren gösterişli parti kongresine karşılık Cumhuriyetçi Partililer, Gustav kasırgasını gerekçe göstererek sadece gereken resmi işlemlerle yetinmek zorunda kalacak. McCain'in, daha önce sadece iki kez karşılaştığı Alaska Valisi Sarah Palin'i başkan yardımcısı adayı olarak seçtiğini açıklamasının yarattığı şokun etkileri halen sürüyor. Palin'in özel hayatına ilişkin detaylar tek tek mercek altına alınırken, muhafazakarlığıyla ön plana çıkartılmaya çalışan başkan yardımcısı adayı, McCain'in önüne açıklaması zor skandallarla geldi.

Bu haber 282 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,399 µs