En Sıcak Konular

BAHÇELİ:ERMENİSTAN'A GİDİLMESİ, TARİHİ BİR GAFLET OLACAK

1 Eylül 2008 16:34 tsi
BAHÇELİ:ERMENİSTAN'A GİDİLMESİ, TARİHİ BİR GAFLET OLACAK Bahçeli, "Dış baskı ve dayatmalara boyun eğilerek, içerdeki Erivan lobilerine teslim olunarak Ermenistan'a gidilmesi, tarihi bir gaflet olacak" dedi.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Dış baskı ve dayatmalara boyun eğilerek, içerdeki Erivan lobilerine teslim olunarak Ermenistan'a gidilmesi, tarihi bir gaflet olacak, böyle bir davranış Türkiye'nin onurunu yaralayacaktır" dedi.
     Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "milli maç bahanesiyle Erivan'a gitme hazırlıklarının ileri bir aşamaya geldiğinin anlaşıldığını" savundu.
     Bu konuda, "Cumhurbaşkanı adına basına bilgi veren Başbakan'ın açıklamalarının bunu teyid ettiğini"ileri süren Bahçeli, "Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin önündeki en büyük engel, Türkiye düşmanlığı üzerine kurulu Ermeni politikalarıdır" dedi.
     Bu politikalarda hiçbir değişiklik olmadığını, Ermenistan'ın sahte soykırım yalanıyla Türk tarihini ve Türk milletini en ağır insanlık suçuyla mahkum etmek için uluslararası planda hayasız bir karalama kampanyası yürüttüğünü belirten Bahçeli, bu devlet politikasının hız kazanarak sürdüğünü ifade etti.
     Ermenistan'ın, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü ve sınırlarını tanımadığını, Anayasasında ve bağımsızlık bildirisinde ifadesini bulan ''Türkiye'den toprak taleplerinden vazgeçmediğini'' anlatan Bahçeli, özetle şunları kaydetti:
     "Ermenistan'ın PKK terör örgütü ile ilişkileri ve teröre desteği de bilinmektedir. Kuzey Irak'ta yuvalanan terör örgütü sözde yöneticilerine siyasi sığınma hakkı verecek ülkelerin başında Ermenistan'ın geldiğinin basına da yansıdığı hatırlanacaktır.
     Azerbaycan topraklarının yaklaşık dörtte biri üzerindeki Ermeni askeri işgali de aynen devam etmektedir.
     Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyetini temsil etmektedir. Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak ve yüceltmek için büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda namusu ve şerefi üzerine yemin etmiştir. Bu şartlar altında Erivan'a gitmesi bulunduğu yüce makamla ve bunun gerektirdiği milli sorumlulukla bağdaşmayacaktır.
     Bu aşamada, Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'nin onurunu ve haysiyetini zedeleyecek böyle bir davranış içine girmeyeceğine olan ümidimizi korumak istiyoruz."


Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,724 µs