En Sıcak Konular

GÜNAY : ''DÜNYA MİRAS ALANLARI LİSTESİ'NDEKİ YERİMİZİ ARTIRMALIYIZ''

31 Ağustos 2008 19:32 tsi
GÜNAY : ''DÜNYA MİRAS ALANLARI LİSTESİ'NDEKİ YERİMİZİ ARTIRMALIYIZ'' Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin UNESCO Dünya Miras Alanları Listesi'ndeki yerlerinin sayısının artırılması gerektiğini belirtti.

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin UNESCO Dünya Miras Alanları Listesi'ndeki yerlerinin sayısının artırılması gerektiğini belirtti. 
Bakan Günay, Türkiye'nin zenginliği ve tarihsel birikimini gösterme açısından, UNESCO tarafından kabul edilmiş Dünya Miras Alanının 9, aday sayısının da 18 olmasını yetersiz bulduğunu dile getirdi. Günay, Edirne'deki Selimiye Camii ve Alanya'nın UNESCO'nun kalıcı listesine alınması yönünde çalışma yaptıklarını, ciddi yönetim alanı planlaması yapılabilirse, Demre'nin de dünya miras alanı kalıcı listesi için kısa bir süre içinde önerilebileceğini belirtti.

"TURİZM TESİSLERİNDE BELGE AYRIMI KALKACAK"

Ertuğrul Günay, yeme-içme ve konaklama işletmelerinde, "zaman zaman baş ağrıtan, Belediye belgeli/Bakanlık Belgeli Tesis" ayrımını ortadan kaldırmak için Eminönü ve Side gibi bölgelerde pilot proje uygulaması başlattıklarını bildirdi.
 Kısa süre içinde bu merkezlerde belge ayrımını ortadan kaldıracaklarını dile getiren Günay, çalışmanın sonuçlarına göre uygulamanın Antalya, İstanbul, Muğla ve İzmir'in turizm açısından en öne çıkmış ilçelerine genişletileceğini, yakın gelecekte tesislerde bakanlık standartlarını uyma şartının aranacağını anlattı.

"60. YILDA 60 SAHNE"

Günay, DT'nin kuruluşunun 60. yılı olan 2009'da da 40 olan DT sahnesi sayısını 60'a çıkarmayı amaçladıklarını anlattı. 
Bu yıl ilk kez düzenlenen "Vagon Sahne"yi uygulamaya koyduklarını anımsatan Günay, 2010'da da "Yüzen Sahne"lerin, her ay İstanbul'un farklı ilçesine demir atacağını bildirdi.
Bakan Günay, sinema ve tiyatro alanındaki desteklemeyi, önceki dönemlere göre, daha objektif kriterlerle yaptıklarını dile getirerek, dünya sinema yapımcılarını Türkiye'ye çekmek için önümüzdeki dönemde TBMM'ye yeni bir yasal düzenleme sunacaklarını açıkladı.

"YANGIN ALANLARI TURİZM İÇİN TAHSİS EDİLMEDİ"

Günay, orman arazilerinin turizme tahsisine ilişkin orman yangınlarından sonra yangın alanlarının hiçbirinin turizm için tahsis edilmediğini belirtti. Günay, Pina Yarımadasını MNG Holding'in toprakla doldurmasıyla ilgili olarak da "firmaya kıyıyı doğal haline getirdikten sonra projelerinin inceleneceğinin belirtildiğini" kaydetti. "Düzeltmezlerse projeleri olmayacak ve orada iskele ve plaj yapamayacaklar, sahilden yararlanamayacaklar" dedi.



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,756 µs