En Sıcak Konular

HAVA HARP OKULU'NDA 54. DÖNEM MEZUNLARI DİPLOMA ALDI

31 Ağustos 2008 16:06 tsi
 HAVA HARP OKULU'NDA 54. DÖNEM MEZUNLARI DİPLOMA ALDI Hava Harp Okulu'ndan mezun olan 54. dönem teğmenler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da katıldığı törenle diplomalarını aldı.

İSTANBUL - Hava Harp Okulu'ndan mezun olan 54. dönem teğmenler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da katıldığı törenle diplomalarını aldı.
     Törene katılan Cumhurbaşkanı Gül, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Sinan Şanlı tarafından tören alanına girişinde karşılandı.
     Cumhurbaşkanı Gül de öğrenci alayını yerine geçtikten sonra mezunları "Merhaba Hava Harp Okulu" diye selamladı.
     Tümgeneral Şanlı ve mezun olanlar adına dönem birincisi Hava Teğmen Haluk Yıldız'ın konuşmasının ardından, and içildi. Dönem birincisi Haluk Yıldız'ın yaş kütüğüne uçak maketi çakmasıyla devam eden törende, daha sonra diplomalar ve dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.
     Hava Teğmen Haluk Yıldız'a diploması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ikinci olan Tanju Uysal'a TBMM Başkanı Köksal Toptan, üçüncü Ercan Alkan'a diploması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.
     Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun ve Donanma Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay da dereceye giren teğmenlere diplomalarını verdi.
     Törende, sancak devir teslimi ile sancaktar ve muhafızlarına Okul Komutanı Tümgeneral Sinan Şanlı tarafından kılıç ve diplomalarının verilmesinin ardından, Hava Harp Okulu Marşı okundu. Bu sırada, davetliler ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak öğrencilere eşlik etti.
     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ayakta selamladığı tören geçişinin ardından Türk Yıldızları gösteri yaptı. Protokole gösteri öncesi şapka dağıtıldı.

Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,342 µs