En Sıcak Konular

RUSYA'DAN İHRACATA YENİ ENGEL

31 Ağustos 2008 10:47 tsi
RUSYA'DAN İHRACATA YENİ ENGEL Rusya,Türkiye'den giden ürünlerden sonra, Avrupa'nın lojistik merkezlerinden gönderilen kargoların içindeki Türk ürünlerine de zorluk çıkarmaya başladı.

PEKİN - Rus gümrük yetkilileri, Avrupa’nın çeşitli lojistik merkezlerinden Rusya’ya ihraç edilen ürünler arasında yer alan Türk mallarına zorluk çıkarırken, Avrupa’daki lojistik merkezlerden Rusya’ya TIR'larla ihraç edilen ürünlerin kontrolü sırasında Türk ürünlerine rastlanması durumunda bu TIR'lar özel bölümlerde ayrıntılı denetimlere tabi tutuluyor.
Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Avrupa'nın lojistik merkezlerinden Rusya'ya gönderilen ürünler içinde Türk mallarına yönelik engellemeler yapılması konusunda, sadece Türkiye'den gelen ürünlere değil, Avrupa'nın lojistik merkezlerinden gelen kargoların içindeki Türk ürünlerine de zorluk çıkarıldığını söyledi.
Tüzmen, Avrupa'dan gelen bu ürünlerin ayrıntılı denetime tabi tutulduğuna ve ikinci kez kontrol edildiğini vurgulayarak, "Bu ürünlerin Rusya pazarına girişi geciktiriliyor. Türkiye’de dünya markaları için üretilen ürünlerin ihracatında da sıkıntı yaşanıyor. Bu uygulamadan hem Türk ihracatçısı hem söz konusu marka hem de Rus ithalatçısı zarar görüyor. Rusya’nın uygulaması tam anlamıyla tarife dışı engeldir" dedi.
Bu sorunların çözülmesi için girişimleri sürdürdüklerini belirten Tüzmen, mütekabiliyet esasına dayalı olarak önlemlere hemen başlayacaklarını ifade etti. Tüzmen, Rusya’nın Türkiye’nin dış ticaretinde ilk sırada yer aldığına dikkat çekerek, sorunların bir an önce çözülmesini istediklerini, bu yıl 38 milyar dolar seviyesine ulaşmasını bekledikleri dış ticaret hacmini daha da artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,855 µs