En Sıcak Konular

ORGENERAL BAŞBUĞ: ATATÜRK'ÜN DİKTATÖRLÜKLE HİÇBİR İLGİSİ YOK

31 Ağustos 2008 07:33 tsi
 ORGENERAL BAŞBUĞ: ATATÜRK'ÜN DİKTATÖRLÜKLE HİÇBİR İLGİSİ YOK Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Gazi Orduevi'nde düzenlenen resepsiyonda, 30 Ağustos zaferinin siyasi, ekonomik ve diplomatik boyutlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ANKARA - Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Atatürk'ün gerçek bir siyaset adamı, büyük bir lider olduğunu belirterek, ''Atatürk diktatörlükle hiçbir ilgisi yok. Atatürk'ün kanuna, hukuka, yasalara, sisteme uymayan hiçbir hareketi yok ama bugün hala 'Atatürk diktatör' diyenler var. Onu okusalar, öğrenseler, şunu yaptı, şöyle yaptı deseler...'' dedi.
     Başbuğ, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Gazi Orduevi'nde düzenlenen resepsiyonda, 30 Ağustos zaferinin siyasi, ekonomik ve diplomatik boyutlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
     Askeri lisede 30 Ağustos Zafer Bayramını detaylı okumalarına rağmen, bayramın her kutlandığı yıl o günlerde neler olduğunu tekrar okuduğunu anlatan Orgeneral Başbuğ, ''Büyük Taarruz'da neler oldu, siyasi, ekonomik boyutu nasıl olmuş, acaba merak ettiniz mi?'' diye gazetecilere sordu.
     Askeri boyutunu bilindiğini, ancak siyasi, ekonomik, dış politika boyutlarının da önemli olduğunu ifade eden Orgeneral Başbuğ, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Sakarya Meydan muharebesi ne zaman oldu? 1921 Eylül. Büyük Taarruz ne zaman? 26-27 Ağustos. Arada 10 ay var... Bir defa şunu iyi anlayamıyoruz. Atatürk gerçek bir siyaset adamıdır, hem büyük bir liderdir. Atatürk'ün diktatörlükle hiçbir ilgisi yok. Atatürk'ün kanuna, hukuka, yasalara, sisteme uymayan hiçbir hareketi yok ama bugün hala 'Atatürk diktatör' diyenler var. Onu okusalar, öğrenseler, şunu yaptı, şöyle yaptı deseler... Sakarya Zaferinin üzerinden 10 ay geçmiş. Meclis'te ne kadar baskı var biliyor musunuz? 'Ordu niye duruyor, niye taarruz etmiyor?' Korkunç baskı var, ağır eleştiriler var.''
     Orgeneral Başbuğ, gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında, ''Biz 30 Ağustos'u konuşuyoruz. 30 Ağustos'un siyasi boyutlarını, mali boyutlarını konuşuyoruz'' diyerek, güncel konulara girmedi. Büyük Taarruz sürecini anlatan Orgeneral Başbuğ, ''Biz bu günlere nasıl geldik, bunu bilmek lazım. Ümitsizliğe gerek yok'' şeklinde konuştu.
    
     -GÜL: ''DEĞERLENDİRİYORUZ''-
    
     Cumhurbaşkanı Gül, resepsiyona gelişi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları üzerine, gazetecilerin Ermenistan-Türkiye milli maçı için bu ülkeyi gidip gitmeyeceğini sormaları üzerine, bu konudaki değerlendirmenin sürdüğünü söyledi.
    
     -ERDOĞAN, SURİYE'YE GİDECEK-
    
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazi Orduevi'ne geldikten sonra bir süre TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık ile bir süre sohbet etti.
     Suriye'ye günübirlik bir ziyaret gerçekleştireceğini de anlatan Erdoğan, ''Ayın 4'ünde gidiyoruz. Orada çok verimli bir çalışma ziyareti olacak'' dedi.

Bu haber 300 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,636 µs