En Sıcak Konular

AHMET ÖZHAN'DAN YENİ ALBÜM: ''EDEB YA HU''

30 Ağustos 2008 18:00 tsi
AHMET ÖZHAN'DAN YENİ ALBÜM: ''EDEB YA HU'' Sanatçı Ahmet Özhan, ''Ramazan İlahileri'' adlı albümle başlayan ''MEŞK'' serisinin ikinci albümü ''Edeb Ya Hu'' ile dinleyenleriyle buluştu.

İSTANBUL- Sanatçı Ahmet Özhan, ''Ramazan İlahileri'' adlı albümle başlayan ''MEŞK'' serisinin ikinci albümü ''Edeb Ya Hu'' ile dinleyenleriyle buluştu.
     Özhan, 14 ilahinin bulunduğu albümüne ilişkin, Sultanahmet'teki Yeşil Ev'in bahçesinde gazetecilerle bir araya geldi.
     Albüme ''Edeb Ya Hu'' adını verdiklerini belirten Özhan, ''Edeb, her an farkında olmak anlamını taşır. Varlığı her an algılayan ve onunla iletişimini de ancak o şekilde kurmayı düşünebilen, ''Eşref-i mahluk'' denilen insan tipini ortaya koyar. Onun için edebi öne çıkarmaya çalıştık'' dedi.
     ''Ramazan İlahileri'' albümünün devamı niteliğindeki albümün ''Hac'' temalı ilahilerden oluştuğunu belirten Özhan, albümdeki ilahileri birbirinden ayırmadığını, her cümlenin lezzetinin benzersiz olduğunu ifade etti.
     Özhan, albümde ''Sakın terk-i edebden, kuy-ı mahbub-ı Hüda'dır bu / Nazargah-ı ilahidir, makam-ı Mustafa'dır bu'' şeklindeki, sözleri Nabi'ye ait olan ''Edeb'' adlı ilahiye dikkati çekti.
İlk kez 1980'de Mekke ve Medine'ye gittiğini belirten Özhan, ''Tabii ilk gittiğiniz zaman şaşırıyorsunuz. Algılamak zaman alıyor. Evvela görsel olarak bir kazanım içerisinde oluyorsunuz, bellekte yer eden birtakım şeyler oluyor. Sonradan yaşadıkça, oraların özünü algıladıkça oranın kıymeti anlaşılır ve bu bir ömrü icap ettirir. Tam manasıyla en kemal vasıflarıyla algılamak kolay bir şey değil. İnsana ne kadar nasip olmuşsa, o kadar algılar oraları'' diye konuştu.
     Özhan, ''eski Ramazanları özlüyor musunuz?'' sorusuna, ''Bugünküler gibi güzel ramazan görmedim. Televizyonlarda, radyolarda, meydanlarda, tüm Türkiye'de iftar çadırlarıyla... Ne zaman oldu böylesi de hangi ramazanı özleyeceğim? Bıraksınlar anneannesinin nostaljisinin peşinde koşmayı. Gününü değerlendirsin, gözlerini açsınlar'' yanıtını verdi.

Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,253 µs