En Sıcak Konular

FINDIK MÜDAHALE ALIM FİYATI AÇIKLANDI

30 Ağustos 2008 16:18 tsi
FINDIK MÜDAHALE ALIM FİYATI AÇIKLANDI Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Giresun kalite tombul fındığa Eylül ayı için kilogram başına 4 YTL, müdahale alım fiyatı uygulanacağını açıkladı.

ANKARA - Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Giresun kalite tombul fındığa Eylül ayı için kilogram başına 4 YTL, müdahale alım fiyatı uygulanacağını açıkladı.
Bakan Eker düzenlediği basın toplantısında, Giresun kalite tombul fındığa Eylül ayı için kilogram başına 4 YTL, Ekim-Kasım döneminde kilogram başına 4,5 YTL, Aralık ayı ve sonrası için kilogram başına 5 YTL müdahale alım fiyatı uygulanacağı söyledi.
Eker, Levant kalite kabuklu tombul fındığa Eylül ayı için kilogram başına 3,90 YTL, kabuklu sivri fındık ve diğer kabuklu fındıklar için de kilogram başına 3,70 YTL müdahale alım fiyatı uygulanacağını kaydetti.
Bakan Eker, Ekim-Kasım döneminde fiyatların kilogram başına 50 Ykr, Aralık ayı ve sonrası için kilogram başına 50 Ykr artacağını sözlerine ekledi.

TMO, 1 EYLÜL'DEN İTİBAREN FINDIK ALIMLARINA BAŞLAYACAK

     Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 1 Eylül 2008 tarihi itibariyle Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) yeni hasat dönemi fındık alımlarına başlayacağını söyledi.
     Eker, Tarım ve Köyişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında 2008-2009 sezonu fındık müdahale fiyatlarını açıkladı.
     Fındık alımları için tahminlerimize göre gerekli finansman 1,3 milyar YTL olacağını belirten Eker, üreticilerin, emeklerinin karşılılığını alabilmeleri için kademeli fiyatı dikkate alarak ürünleri satmakta acele etmemelerini istedi. Eker, ''Üreticilerimize ellerindeki fındığı satmakta acele etmemelerini önermekteyiz. Üreticilerimiz arzı öteleyerek fiyat istikrarına yardımcı olmalıdırlar'' dedi.
     Bu sezonda yapılacak yeni bir uygulama ile ''randevu sistemini'' başlatacaklarını da belirten Eker, üreticilerin randevularını internet ortamında ''http://randevu.tmo.gov.tr'' adresi ile ''http://www.tmo.gov.tr'' adresinden ''fındık-randevu'' butonu tıklanarak alacakları gibi, TMO'nun randevu merkezlerinden de randevularını alabileceklerini bildirdi.
     Eker, bu çerçevede 1 Eylül 2008 tarihi itibariyle randevu verilmeye, 2 Eylül 2008 tarihi itibariyle ise alımlana başlanacağını kaydetti. Toplam 36 randevu merkezinde üreticilere alım için randevu tarihi verileceğini, 28 noktada da 54 alım ekibiyle alım yapılacağını belirten Eker, ihtiyaca göre alım ekibi sayısının artırılabileceğini söyledi.
     Eker, ürün bedellerinin, ürünün teslim tarihinden itibaren 25 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına tek seferde aktarılacağını bildirdi.



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,018 µs