En Sıcak Konular

EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI SONA ERDİ

29 Ağustos 2008 21:05 tsi
EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI SONA ERDİ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Ekonomi Değerlendirme Toplantısı sona erdi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Ekonomi Değerlendirme Toplantısı sona erdi.
     Yeni Başbakanlık'ta gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, dünya ekonomisiyle Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin ve önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerin ele alındığı belirtilerik, ''Arz yönlü şokların varlığını sürdürmesi, fiyatlama davranışlarına ilişkin riskler ve süregelen belirsizlik algılamaları enflasyon üzerinde bir risk unsuru oluşturmaya devam etmektedir'' denildi.
     Küresel ekonominin 2007 yılı sonundan itibaren yavaşlama eğilimine girdiği ifade edilen açıklamada, dünyada enflasyonun, gıda ve enerji fiyatlarındaki hızlı artışın da etkisiyle artış eğiliminde olduğu belirtildi.
     ABD ve Avro Bölgesi'nde, enflasyon göstergelerinin orta vadeli fiyat istikrarı hedefiyle uyumlu seviyenin üzerine yükseldiğine dikkat çekilen açıklamada, arz yönlü fiyat şoklarının gıda ve enerji ürünlerinin tüketim sepeti içindeki ağırlığı görece yüksek olan gelişmekte olan ülkelerdeki enflasyon artışının daha da yüksek olduğuna belirtildi.
     Açıklamada, 2008 yılında gıda ve enerji fiyatlarında görülen artış eğiliminin birçok ülkede olduğu gibi Türkiye'de de enflasyonun artmasına neden olan birincil faktör olduğuna dikkat çekildi.
     Açıklamada, arz yönlü şokların varlığını sürdürmesinin, fiyatlama davranışlarına ilişkin riskler ve süregelen belirsizlik algılamalarının enflasyon üzerinde bir risk unsuru oluşturmaya devam ettiği belirtildi.
     Önümüzdeki dönemde de küresel boyutta görülen enflasyonist baskıları en aza indirmek amacıyla maliye ve para politikalarının ihtiyatlı ve uyumlu bir şekilde uygulanmaya devam edileceği ifade edilen açıklamada, tekstil, hazır giyim, deri ve deri ürünleri sektörlerinin öncelikli sektörlerden olduğu belirtildi.
     Toplantıda, bu sektörlere yönelik olarak özel ve kamu sektörü üst düzey temsilcileri ile hazırlanmış olan strateji belgesinin kabul edilmesinin kararlaştırıldığı da ifade edildi.

Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,536 µs