En Sıcak Konular

SEZER:ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YERİNE EKONOMİYE YOĞUNLAŞILMALI

27 Ağustos 2008 15:00 tsi
 SEZER:ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YERİNE EKONOMİYE YOĞUNLAŞILMALI DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, anayasa değişikliği gibi girişimlerle yeni toplumsal gerilim ve siyasal tartışmalar üretmek yerine, ekonomiye yoğunlaşılması gerektiğini söyledi.

ANKARA - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, anayasa değişikliği gibi girişimlerle yeni toplumsal gerilim ve siyasal tartışmalar üretmek yerine, ekonomiye yoğunlaşılması gerektiğini söyledi.
     Sezer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin hızla ve tehlikeli bir biçimde sosyal patlama ortamına sürüklendiğini öne sürdü.
     Finansal krizin dünya ekonomilerinde enflasyon risklerini artırdığı bugünlerde, Türkiye'de de olumsuz bir süreç yaşandığını savunan Sezer, dar gelirli, emekli, esnaf, çiftçi ve sanayicinin zor durumda olduğunu iddia etti.
     Türkiye'nin yeni bir tartışma ve gerginlik ortamı yerine, gerçek gündem konularına acilen dönmeye ihtiyacı olduğu görüşünü yineleyen Sezer, "Siyasal çıkar kaygısıyla gerginlik yaratmak yerine, ülkedeki yangını söndürecek acil önlemlerin alınması ve el birliğiyle uygulanması gerekmektedir. Ülkemizin gerçek gündemi; açlık, işsizlik, yoksulluk ve sosyal adaletsizliktir" dedi.
     Sezer, muhalefet partilerinin de yeni gerginlik ve tartışma konuları üretmek yerine, toplumsal huzur ve mutluluğu yeniden tesis etmek için toplumun her kesimini kucaklayacak bir anlayışla el birliği ve güç birliği yapması gerektiğine işaret etti.
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının anımsatılarak, bir anayasa değişikliğinin gündeme gelmesi durumunda destek verip vermeyecekleri sorusu üzerine Sezer, bu konuda, AK Parti iktidardayken atılacak adımlarla ilgili ciddi kaygılar bulunduğunu söyledi.

Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,440 µs