En Sıcak Konular

YILMAZ: ''YENİ BANKNOTLARDA 200 TL OLACAK''

27 Ağustos 2008 14:44 tsi
YILMAZ: ''YENİ BANKNOTLARDA 200 TL OLACAK'' Yılmaz yeni tedavüle girecek banknotları Başbakan Erdoğan'a gösterdiklerini, 3 Ekim'de Erdoğan'ın da katılacağı bir basın toplantısıyla TL'leri tanıtacaklarını kaydetti.

ANKARA - Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ihracat artışında Merkez Bankası'nın uyguladığı para politikasının çok önemli rol oynadığını düşündüklerini belirterek, ''bu ihracat artışının bize rağmen değil, bizimle birlikte olduğunu düşünüyoruz'' dedi.
     Yılmaz, Merkez Bankası idare binasında düzenlediği ''Türk Lirasına Geçiş Bilgilendirme Toplantısı''nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Bir basın mensubunun TÜİK'in 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 255 YTL olarak açıkladığını hatırlatarak, ''parayı en iyi bilen insanlardan biri olarak siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki sorusunun ardından Yılmaz, istikrar sağlanıp, enflasyon kontrol altına alınarak ekonomik büyümenin sağlanacağını söyledi. Basın mensubunun ''255 YTL yeterli mi?'' şeklindeki sorusunu yinelemesi üzerine de Yılmaz, ''siz zaten yeterli olmadığını söylüyorsunuz'' yanıtını verdi.
     Yılmaz, TL'yi tasarlarken görme engelli vatandaşları da düşündüklerini, tasarımı buna göre yaptıklarını ifade ederek, para ölçer olarak tanımlanan şablonla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini, TL'nin kullanıma girmesiyle birlikte söz konusu şablonların görme engellilere ücretsiz olarak verileceğini söyledi.
     Yılmaz bir başka soru üzerine yeni tedavüle girecek banknotları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gösterdiklerini, 3 Ekim'de Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı bir basın toplantısıyla TL'leri tanıtacaklarını kaydetti.
     Yeni banknotlar arasında 200 TL'nin olup olmayacağı ve YTL'den, TL'ye dönüşümün maliyetinin ne kadar olacağıyla ilgili soru üzerine de Yılmaz, 20 milyon dolarlık bir maliyetin öngörüldüğünü belirterek, ''Evet 200 TL'lik bir kupür olacak. Bu konuyla ilgili olarak başka sorular da gündeme geliyor. 'Yüksek kupürlü paraya niçin ihtiyaç duyuluyor, bu doğru bir karar mıdır?'. Normal koşullar altında TL banknotları kupür özellikleriyle birlikte Ekim ayında açıklamayı düşünüyorduk. Tedavülde kupür kompozisyonuna karar vermek teknik bir konudur''diye konuştu.

Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,430 µs