En Sıcak Konular

KIRAÇ:PATLAMAYLA İLGİLİ 14 KİŞİNİN ADLİ İŞLEMLERİ BAŞLADI

27 Ağustos 2008 14:10 tsi
KIRAÇ:PATLAMAYLA İLGİLİ 14 KİŞİNİN ADLİ İŞLEMLERİ BAŞLADI Vali Kıraç, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'la birlikte Valilikte düzenlediği basın toplantısında, 21 Ağustosta meydana gelen patlama sonrasında olayın kısa sürede aydınlatılmasına yönelik bilgiler verdi.

İZMİR - İzmir Valisi Cahit Kıraç, PKK terör örgütü üyesi oldukları ve İzmir'de gerçekleştirilen patlamayla bağlantıları tespit edilen 14 kişinin adli işlemlerinin başladığını bildirirken, örgütün eylemlerini kırsaldan metropele kaydırdığına dikkat çekti ve "Bu konuda dikkatli ve uyanık olmalıyız" uyarısı yaptı.
     Vali Kıraç, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'la birlikte Valilikte düzenlediği basın toplantısında, 21 Ağustosta meydana gelen patlama sonrasında olayın kısa sürede aydınlatılmasına yönelik bilgiler verdi.
     Kıraç, patlamada yararlananların sağlık durumlarının iyi olduğunu, sadece bir askerin hala yoğun bakımda tutulduğunu söyledi. Saldırıyı yapanları kınadıklarını kaydeden Kıraç, böyle bir saldırının Türk milletinin birliğini bütünlüğünü parçalamayacağını, aksine birlik bütünlüğü artıracağını belirtti.
     Vali Kıraç, 17 Ağustosta "Amed" kod adlı Bünyamin Sürme, Zeki Bulut ve Gökhan Dönmez'in İstanbul'dan 34 AU 9521 sahte plakalı aracı alarak İzmir'e getirdiklerini ve 3 günlük hazırlığın sonunda 21 Ağustos sabahı bu saldırıyı gerçekleştirdiklerini anlattı.
     Türk polisinin üstün başarı gösterdiğini vurgulayan Kıraç, "İzmir polisinin gösterdiği istikamet doğrultusunda hareket eden İstanbul ve Diyarbakır polisine teşekkür ediyorum. Bu başarı Türk polisinin başarısıdır. İzmir polisi başarısına bir yenisini eklemiştir." dedi.
     Kıraç, operasyonda görev alan polisleri takdirname ve parayla ödüllendireceğini de bildirirken, patlamada hasar gören ev ve iş yerlerinin zararlarının giderilmeye başlandığını da söyledi.
     Kıraç, ayrıca İzmir'in önemli noktalarına mobesa kameralarının yerleştirilmesi için teknik projenin tamamlandığını, kısa süre içerisinde ihalenin yapılacağını bildirdi.
     İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, olayı gerçekleştiren zanlılarla ilgili tek ipucunun ellerindeki sahte plaka ve şase numaraları olduğunu, geceli gündüzlü kesintisiz çalışarak ve teknolojinin tüm olanaklarından yararlanılarak bu kişilerin tespit edildiğini söyledi.
     Çapkın, "Olayı gerçekleştirenler ve başrol oynayanların hepsi itiraf etmişlerdir. Bizim delillendirme çabamız yeterli olmasına rağmen onların da itirafları vardır" dedi.
     Zanlıların pişmanlıklarıyla ilgili soruyu Çapkın, "pişman olduklarını söylediler"diye yanıtlarken, olayı organize eden kişinin ailesinin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilenler konusunda da kısa bilgi verdi.
     Çapkın, "Zanlılar dışardan aldıkları talimata göre hareket ediyorlar. Bu patlayıcıları başka bir eylemde kullanıp kullanmayacakları yönünde bir bilgi yok. Patlama olayından sonra hızla Diyarbakır'a gitmişler. Yeni bir eylem hazırlığı içinde olup olmadıkları yönünde bir bilgi alamadık" dedi.

Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,044 µs