En Sıcak Konular

TOPTAN:ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA GİRİŞİMLERİM OLABİLİR

27 Ağustos 2008 13:43 tsi
TOPTAN:ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA GİRİŞİMLERİM OLABİLİR TBMM Başkanı Köksal Toptan, "zaman içinde Anayasa değişikliği dahil, uzlaşma adına birtakım girişimleri olabileceğini" söyledi.

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, "zaman içinde Anayasa değişikliği dahil, uzlaşma adına birtakım girişimleri olabileceğini" söyledi.
     Toptan, eski Aydın Milletvekili Mustafa Şükrü Koç için TBMM'de düzenlenen cenaze töreninin sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anayasa değişikliğiyle ilgili açıklamaları hakkında, "Benim daha önce Anayasa değişikliğiyle ilgili bir açıklamam olmuştu. Sayın Bahçeli de bunu teyit etti" diyen Toptan şöyle devam etti:
     "Benim hedeflediğim geniş kapsamlı bir anayasa değişikliği... Bunun içinde neler olabilir, o zaman içinde ortaya konulan görüşler, öneriler, talepler doğrultusunda değerlendirilir. Benim zaman içinde konuyla ilgili sadece bu konuyla ilgili değil, uzlaşma adına bir takım girişimlerim olabilir"
     CHP'nin, Anayasa değişikliklerine ilişkin oluşumda kesinlikle yer almayacakları açıklamasının anımsatılması üzerine Toptan, "Ortaya konulmuş henüz bir tutum yok. Bu nedenle CHP'nin de 'Ne gelirse gelsin, ne önerirse önersin karşı çıkarız' diye bir tutumu da olmaz, şimdiye kadar da olmadı. Geçen dönem hatırlayacak olursanız özellikle AB'ye uyum adına çıkarılan 7 paket, CHP'nin büyük desteğiyle büyük katkısıyla çıkarılmıştı. O nedenle şimdiden hiç bir parti için ön yargılı olmamak lazım" dedi.
     Toptan, girişimlerinin başlama tarihine ilişkin soruyu, Meclis'in 1 Ekim'de açılacağını anımsatarak yanıtladı.
     Açılış tarihi 1 Ekim'in Ramazan Bayramına denk geldiği, bu tarihte Meclis'in toplanıp toplanmayacağının sorulması üzerine de Toptan, Anayasanın, TBMM'nin çağrı olmaksızın 1 Ekim'de toplanmasını düzenlediğini belirtti.
     Toptan, "O nedenle biz, 1 Ekim 2008 günü TBMM'yi toplayacağız. O gün, gündemde muhtemelen benim kısa açış konuşmam olur. Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşması olur. Bir sonraki gün yine bayram olduğu için zorunlu olarak tatile gireriz. TBMM, 7 Ekim Salı günü olağan çalışmalarına devam eder" dedi.
     Toptan, açılış resepsiyonu sorusuna, Toptan, "Yaparız" karşılığını verdi.


Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,123 µs