En Sıcak Konular

BOZDAĞ: BAHÇELİ'NİN DEĞERLENDİRMELERİ ÖNEMLİ BİR ADIMDIR

26 Ağustos 2008 16:39 tsi
BOZDAĞ: BAHÇELİ'NİN DEĞERLENDİRMELERİ ÖNEMLİ BİR ADIMDIR AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün yaptığı açıklamaları ''önemli ve olumlu bir adım'' olarak değerlendirdi.

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün yaptığı açıklamaları ''önemli ve olumlu bir adım'' olarak değerlendirdi.
     Bozdağ, Devlet Bahçeli'nin, ''siyasi partilerin kapatılması ile Anayasa Mahkemesinin görev ve yetkilerini düzenleyen anayasa değişikliklerinin geniş tabanlı bir mutabakatla yapılması halinde destek verecekleri'' yönündeki açıklamasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ''Bahçeli'nin açıklamasında yeni şeyler yok'' dedi. Bozdağ, Bahçeli'nin daha önce kısmen dile getirdiği, büyük bir kısmını da AK Parti'nin kamuoyu ile paylaştığı konularda görüşlerini açıkladığını söyledi.
     Bozdağ, Anayasa Mahkemesinin, partileri hakkında kapatma kararı vermemesinin, ''Türkiye'nin yararına olduğunu, belirsizlikleri ortadan kaldırdığını, negatif beklentileri pozitife dönüştürdüğünü, Türkiye'yi bir demokrasi ve hukuk ayıbından kurtardığını'' ifade ettiklerini de anımsatarak, ancak kararın, ''siyasal özgürlükler alanını, demokrasinin sınırlarını biraz daha daralttığını, yeni kırmızı çizgiler koyduğunu, bunun kapsamının ne olacağının gerekçeli karardan sonra net anlaşılacağını'' söylediklerini belirtti.
     Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, ''siyasi özgürlükleri teminat altına alma, bu konudaki sınırlamaları büyük ölçüde kaldırma ve demokrasiyi kökleştirme adına yapılması gerekenlere dönük'' çağrısının muhatabının bütün siyasetçiler, siyasi partiler ve TBMM olduğunu'' da ifade ettikleri anlatan Bozdağ, şöyle konuştu:
     ''Sayın Bahçeli'nin, bu çağrıyı kendince değerlendiren, daha önce de yaptığı değerlendirmelerin tekrarı mahiyetteki açıklamaları da bu konudaki çalışmalara olumlu katkı vereceğini göstermesi açısından önemlidir. AK Parti, 22. Yasama Dönemi'nde yapılan biri hariç anayasa değişikliklerinin tamamını, CHP ve diğer partilerle uzlaşarak yapmıştır. Sadece Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin anayasa değişikliğini, Anavatan Partisi ve diğer partilerle yapmıştır. 23. Dönem'de yapılan anayasa değişikliklerini ise CHP dışındaki partilerle uzlaşmak suretiyle yapmıştır.
     Bütün bunlar, bizim anayasa değişiklikleri konusunda uzlaşmacı yaklaşım içinde olduğumuzun somut bir kanıtıdır. Bundan sonraki süreçte yapılacak yasa ve anayasa değişiklikleri bakımından da yapılacak çalışmalarda aynı yaklaşımı AK Parti olarak sergileyeceğiz. MHP'nin olumlu yaklaşacağını ifade etmesi, bu süreç açısından pozitif bir adımdır. Umarım CHP de uzlaşma noktasında olumlu açıklama ve yaklaşımları ortaya koyarak katkılarını verir.''

Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,304 µs