En Sıcak Konular

İZMİR PATLAMASI SANIĞI B.S, IRAK'TA BOMBA EĞİTİMİ ALMIŞ

25 Ağustos 2008 15:00 tsi
İZMİR PATLAMASI SANIĞI B.S, IRAK'TA BOMBA EĞİTİMİ ALMIŞ Diyarbakır'da yakalanarak dün uçakla İzmir'e getirilen B.S'nin, terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldığı iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunduğu öğrenildi.

İZMİR - İzmir'in Konak ilçesinde geçen hafta meydana gelen patlamayla ilgili sürdürülen operasyon kapsamında Diyarbakır'da yakalanan B.S'nin, terör örgütü PKK'nın Irak'taki kamplarında bomba konusunda özel eğitim aldığı, İzmir'deki patlamanın planlayıcısı ve uygulayıcılarından olduğu iddia edildi.
     Diyarbakır'da yakalanarak dün uçakla İzmir'e getirilen B.S'nin, terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldığı iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Terör örgütünün Irak'taki kamplarında bomba konusunda özel eğitim gördüğü öne sürülen B.S'nin, İzmir'deki bağlantıları nedeniyle bu eylemi gerçekleştirmek için seçildiği, Diyarbakır'da buluştuğu Z.B. ile İzmir'e gelerek keşif yaptığı ve olayı planladığı ileri sürüldü.
     Otomobile bombayı yerleştirdiği ve düzeneği kurduğu belirtilen B.S'nin, patlatma olayını da yine Z.B. ile birlikte "telsiz" sistemiyle gerçekleştirdiği iddia edildi.
     B.S'nin, İzmir'de yakalanan T.S'nin oğlu olduğu belirtildi.
     Polisin, Cumartesi günü Kadifekale semtinde yaptığı ev aramalarında, bir evde yaklaşık 5 kilogram patlayıcının bomba uzmanı köpekler tarafından bulunduğu öğrenildi. Polis yetkilileri, ele geçen malzemenin, olayda kullanılan patlayıcının kalan kısmı olduğu ve başka bir eylemde kullanılmasının planlandığı ihtimali üzerinde duruyor.
     Yetkililer, gözaltında bulunan 9 kişiden 5'inin olayla bağlantılarının tespit edildiğini, sorgularının sürdüğünü, yarın İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceklerini bildirdi.


Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,639 µs