En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''HAK YİYENİ ARAMIZDA BARINDIRMAYIZ''

23 Ağustos 2008 20:14 tsi
ERDOĞAN: ''HAK YİYENİ ARAMIZDA BARINDIRMAYIZ'' Erdoğan, Rize'nin Güneysu ilçesi Öğretmenevi'nde düzenlenen AK Parti İlçe Kongresi'nde konuşma yaptı.

GÜNEYSU - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şehirlere kaynak ayırdık, kurumlar, bu kaynağı nasıl kullanırsa kullansın gibi bir yönetim düşüncemiz olmadı, takip ettik, kovaladık verdiğimizi nerede? Nasıl harcıyor? Bunu gerek şahsım, gerek Bakan arkadaşlarım, gerek Milletvekili arkadaşlarım hep birlikte takip ettik. Zira tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik ve yedirmeyeceğiz, ha aksi varsa, yiyeni varsa onuda aramızda barındırmayacağız, bunun için de her beraber oto kontrolümüzü yapacağız'' dedi.
     Erdoğan, Rize'nin Güneysu ilçesi Öğretmenevi'nde düzenlenen AK Parti İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada Türkiye'nin uzun yıllardan sonra yeniden güçlü bir siyaset ortaya çıkardığını ifade ederek şöyle devam etti:
     ''Halkın iradesini temsil eden, milli iradeye yaslanan AK Parti kadroları partizanlık yapmadı, AK Parti popülizm tuzağına düşmedi, AK Parti aldatan ve aldanan bir yönetim anlayışı sergilemedi. Bu anlayış sayesinde Türkiye kendi imkan ve kaynaklarına sahip çıktı. Bizim iktidarımızda Ankara, çözümsüzlüğün adresi değil, çözümün adresi olmuştur. Mafyalar bu dönemde çökmeye başlamıştır, çeteler bu dönmede çökmeye başlamıştır. Zira biz Türkiye'nin çözülemeyecek hiç bir meselesi yoktur diye yola çıktık, ülke meselelerini çözmek için yola çıktıysanız, samimiyseniz, mutlaka çözüm üretiyorsunuz. Ancak, eski siyaset anlayışıyla küçük olsun benim olsun diyorsanız, popülizme tenezzül ediyorsanız meseleler de çözümsüz kalıyor bugüne kadar olduğu gibi.''
     Belediyelerin ne kadar hizmet ürettiğini, eğitim ve sağlık sorunlarının ne ölçüde çözüldüğünü, nerede ne kadar yolun açıldığı konularını takip ettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Özel sektörle birlikte bu ülkeyi nasıl kalkındırırız diye düşünüyor çözüm üretiyoruz, Türkiye'yi masa başından yönetmiyoruz, Türkiye'yi kapalı kapılar ardından yönetmiyoruz, Türkiye'yi halkımızla beraber, sizlerle beraber yönetiyoruz'' dedi.

 ''ARTIK BU ÜLKEYİ MAFYALAR YÖNETEMEYECEK''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Artık bu ülkeyi mafyalar, çeteler yönetemeyecek, bu ülkeyi millet yönetiyor, millet yönetecek'' dedi.
     Erdoğan, Rize'nin Güneysu ilçesi öğretmenevinde düzenlenen AK Parti İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti olarak millete verdikleri sözlerin arkasında durduklarını söyledi.
     Türkiye'nin her köşesini hiçbir ayrım gözetmeksizin adım adım gezdiklerini anlatan Erdoğan, Türkiye'yi kalkındırmanın mücadelesini verdiklerini ifade etti.
     ''Ne ekersen onu biçersin'' kuralının hayatta çok önemli olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Biz bu ülkeye gönlümüzü adadık. Bizim bu ülkeye sevdamız var. Sevgi, ilgi, emek tohumları ekiyoruz biz bu ülkeye. Hamdolsun çabalarımızın karşılığını da çok şükür alıyoruz. Bizim, Allah'ın 'yaratılmışların en şereflisi' diye vasıflandırdığı insanlara karşı en ufak bir tereddütle bakışımız yok. Çünkü Yunus Emre'nin kültüründeki 'yaratılanı yaratandan ötürü sevmek' anlayışıyla biz insanlara bakıyoruz. İnsanlara bakışımızda bir ayrım yapamayız. Hizmeti verirken burada zaten önemli bir incelik var. Gazi Mustafa Kemal'in ifade ettiği, 'millete efendilik yoktur, millete hizmet etmek vardır.' İşte biz bu milletin hizmetkarıyız.''
     AK Parti İktidarı olarak Türk milletine hizmet için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, bu yürüyüşten rahatsız olanlar bulunduğunu ifade etti. Erdoğan, sözlerini söyle sürdürdü:
     ''Enerjimizi kısır çekişmelerle harcamamızı isteyenler olabiliyor ama milletimiz bu tür oyunlara prim vermiyor. Önümüze çıkan engelleri de kazasız, belasız aşıyoruz, aşacağız. Millete bedel ödetmemekte kararlı olan siyasi irademiz eskisinden çok daha güçlendi ve geniş toplumsal kesimler tarafından destek görüyor. Milletimize o bedeli ödetemeyecekler. Artık bu ülkeyi mafyalar, çeteler yönetemeyecek, bu ülkeyi millet yönetiyor millet yönetecek. Bunu böyle bilin.
     Nerelerden neler çıkıyor. Kollarımızı her gün biraz daha açıyoruz, yollarımız her gün biraz daha genişletiyoruz. Zira bu yolda yoldaşımız sizlersiniz. Bu yolun nihai menzili milletimizin rızasıdır. Bizim sorunlarımızın kaynağında kamu yönetimi ile toplum arasındaki mesafe vardı. Yeni bir yönetim anlayışıyla Türkiye'yi bir girdaptan çıkardık ve ayağa kaldırdık. Bundan sonra çok daha hızlı, çok daha güvenli bir şekilde yolculuğumuza devam edeceğiz. Güvene, istikrara ve sevgiye devam edeceğiz. Durmak yok, yola devam...
     İnsanların, mensubu olmaktan gurur duyduğu bir ülke hedefimiz var. Sadece geçmişinden değil, bugününden de yarınından da gurur duyulacak, iftihar edilecek bir ülke hedefimiz var.''

ERDOĞAN: AYRIMCILIĞA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

KENDİRLİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Asla ülkemizde ayrımcılığa müsaade etmeyeceğiz. Etnik ayrımcılığa müsaade etmeyeceğiz. İnsan ayrımcılığına müsaade etmeyeceğiz'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Rize'nin Kendirli beldesinde vatandaşlara hitap etti. Başbakanlık'a ait otobüsün üzerinde Kendirliler'e hitap eden Erdoğan, AK Parti'nin icraatlarından örnekler verdi.
     Bölgede yapılacak barajlara değinen Erdoğan, ''(Su akar Türk bakar) sözünü biz tersine çevirdik. Artık (su akar Türk bakar) yok. Ne var? (Su akar Türk yapar var)'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin susuzluk içinde olduğunu belirterek, ''Sular başı boş şekilde denizlere akmayacak, sulardan içme suyu da enerji de elde edeceğiz'' diye konuştu.
     Konuşmasında Kafkasya'da meydana gelen gelişmelere de değinen Erdoğan, Türkiye'nin bölgesinde gündem belirlediğini ifade etti. Bu bölgeye huzursuzluk tohumu ekmek isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Rusya Federasyonu, Gürcistan ve Azerbaycan'a gerçekleştirdiği ziyaretleri hatırlatarak, Kafkasya İşbirliği ve İstikrar Platformu'nun önemine değindi.
     Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında gençlerin ''Kahrolsun PKK'' sloganları atması üzerine, şunları kaydetti:
     ''Bizim bu topraklara sevdamız var. Bizim bu topraklara borcumuz var. Bizim bu topluma borcumuz var. Çünkü biz bu milletin efendisi değiliz. Bu milletin hizmetkarıyız. Asla ülkemizde ayrımcılığa müsaade etmeyeceğiz. Etnik ayrımcılığa müsaade etmeyeceğiz. İnsan ayrımcılığına müsaade etmeyeceğiz. Yaratılanı severiz yaratandan ötürü. Yaratılanların en şereflisi insan mı? İnsan. Biz de insanları hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın seveceğiz. İnsanlara hizmet etmek bizim için şereflerin en büyüğüdür. Görevimizin gereği de bu. Bunu yaptığımız zaman bizim ülkemizde barıştan başka bir şey olmaz. İnsanlar birbirine farklı bakmaz. Sevgi ile bakar, merhametle bakar, şefkatle bakar.''



Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,334 µs