En Sıcak Konular

ARAGONES: SİSTEME ÇOK FAZLA BAĞLI KALMAMAK LAZIM

22 Ağustos 2008 18:23 tsi
ARAGONES: SİSTEME ÇOK FAZLA BAĞLI KALMAMAK LAZIM Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, futbolda sisteme fazla bağlı kalmamak gerektiğini belirterek, ''Biz her zaman kazanmak isteyen bir takım yaratmak istiyoruz'' dedi.

İSTANBUL - Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, futbolda sisteme fazla bağlı kalmamak gerektiğini belirterek, ''Biz her zaman kazanmak isteyen bir takım yaratmak istiyoruz'' dedi.
     İspanyol çalıştırıcının, internetteki Fenerbahçe taraftar sitesi ''www.antu.com''a verdiği röportaj, Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde de yayınlandı.
     Fenerbahçe'nin şu an oynadığı sistemde ısrar edip etmeyeceği ve rakibin gücüne göre sistem değişikliğinin olup olmayacağı sorularını Aragones, şöyle yanıtladı:
     ''Biz hep aynı oyun anlayışıyla, maça en iyi şekilde hazırlanıp, maçı alabilmek için elinden gelen her şeyi yapabilen bir Fenerbahçe izleteceğiz, fakat 'Sürekli saldıracağız' demek istemiyorum. Her zaman kazanmak isteyen bir takım yaratmak istiyoruz. Sistemler değişebilir, sisteme de çok fazla bağlı kalmamak lazım. Maça göre, maçın gidişatına göre birtakım değişiklikler olabilir, ama önemli olan, futbolcuların maçı ne kadar istediğidir. Daha güçlü veya zayıf ekiplere karşı oyun anlayışımız değişebilir, ama bizim oyun karakterimiz, oyuna asılmamız, maçı istememiz değişmeyecektir.''
     Aragones, Fenerbahçe'nin geçen sezon 4'lü savunmanın önünde 2 pivotla oynadığını, ancak bu sezon tek pivotla oynamayı düşündüklerini bildirdi.
     Fenerbahçe'ye gelmeden önce futbolcular hakkında bilgisi bulunduğunu, geldikten sonra da hepsinin kaliteli oyuncular olduğunu gördüğünü ifade eden Aragones, ''Ama bu sezon, geçen sezona göre biraz farklı oynayacağımızı söyleyebiliriz. Geçen sezon 4'lü savunmanın önünde 2 pivotla oynuyorduk, bu sene tek pivotla oynamayı düşünüyoruz. Geçen sezon Semih daha ileride, gol arayan bir pozisyondaydı, bu sezon daha geride düşünüyoruz. Alex de öyle, ama bunlar, ben oyuncuları tanıdıkça ve bu ekip için en verimli futbolun hangisi olduğuna karar verdikten sonra ortaya çıkacak konular'' dedi.
     Takımın şu andaki eksikleri sorulan Aragones, hiç kimsenin 'Benim takımım tamamen hazır' diyemeyeceğini söyledi.
     Alex'in geçen sezonlara göre gol bölgesinden uzakta, geride oynadığı hatırlatılarak, ''Zaman içinde mevkisinde değişikliğe gidecek misiniz'' sorusu üzerine Aragones, Brezilyalı futbolcuyu, takıma daha iyi yön verebilmesi adına geride oynattığını söyledi.
     Aragones, kaleciler Volkan Demirel ve Volkan Babacan'a güvendiğini, ancak bu mevkide ihtiyaç hissettikleri zaman arayışlarının olabileceğini ifade etti.
     İspanyol teknik adam, altyapıyla ilgili çalışmalar yapıp yapmayacağı sorusu üzerine de genç oyuncuları bulup çıkarmanın misyonu olduğunu, ancak Fenerbahçe'de (A) takımla yapacak çok işi olduğu için buna fazla vakit bulamadığını söyledi.

FENERBAHÇE GALİBİYETLE BAŞLAMAK İSTİYOR

     Turkcell Süper Lig'deki ilk maçında yarın deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, sezona 3 puanla başlamak istiyor.
     Sezon öncesi Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ve 3. ön eleme turlarında yaptığı 3 resmi maçta 2 galibiyet 1 beraberlik alan sarı-lacivertliler, teknik direktör Aragones yönetimindeki ilk lig sınavında galibiyeti hedefledi.
     Sarı-lacivertli ekipte sakatlığı bulunan Selçuk, Gaziantepspor maçının kadrosunda yer almıyor.
     Fenerbahçe'nin sezon öncesi yaptığı 3 Avrupa kupası maçında da ilk 11'de yer alan Selçuk, salı günü yapılan antrenmanda yaşadığı sakatlık nedeniyle 3 gündür antrenmanlara katılmadı.
     Teknik direktör Aragones'in Selçuk'un yokluğunda ilk 11'de Maldonado'ya yer vermesi bekleniyor.
     Sarı-lacivertlilerin, Gaziantepspor karşısında sahaya çıkacağı muhtemel 11 şöyle:
     Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Kazım, Maldonado, Alex, Uğur, Semih ve Guiza.
     Kamil Ocak Stadı'nda yarın saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

ALEX, İKİNCİ KEZ DALYA DİYECEK

     Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex De Souza, sarı-lacivertli takımın Türkcell Süper Lig'in ilk haftasında yarın deplasmanda yapacağı Gaziantepspor maçında görev alması halinde Fenerbahçe'de 200. maçına çıkmış olacak.
     Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Alex'in şu ana kadar lig, Türkiye Kupası, Avrupa Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası, özel ve hazırlık maçları olmak üzere toplam 199 kez Fenerbahçe formasını giydiği kaydedildi.
     Brezilyalı oyuncunun, yarınki Gaziantepspor maçında da görev alması halinde, Fenerbahçe'de ikinci kez dalya diyeceği ve sarı-lacivertli formayla 200. maçına çıkmış olacağı ifade edildi.

FENERBAHÇE, GAZİANTEPSPOR İLE ANLAŞMA SAĞLADI

     Fenerbahçe Kulübü, futbolcuları Mustafa Cevahir ve Olcan Adın'ın Gaziantepspor'a transferi konusunda anlaşmanın sağlandığını açıkladı.
     Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yapılan açıklamada, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ın, transfer görüşmesi için kulüp binasında başkan Aziz Yıldırım ile bir araya geldiği bildirildi.
     Açıklamada, ''Futbolcular Mustafa Cevahir ve Olcan Adın'ın, Gaziantepspor Kulübü'ne verilmesi konusunda anlaşma sağlandı. Buna göre, bu iki futbolcu bugün tarihi ile resmen Gaziantepspor'un futbolcusu oldular ve futbolcuların bonservis hakları da Gaziantepspor tarafından alınmış oldu. İki futbolcu, bu akşam Gaziantep'e gidecek ve arzu edilirse yarınki maçta forma giyebilecek'' denildi.



Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,136 µs