En Sıcak Konular

ELVAN'DAN 2. GÜMÜŞ MADALYA

22 Ağustos 2008 19:00 tsi
ELVAN'DAN 2. GÜMÜŞ MADALYA 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde bayanlar 5 bin metrede Elvan Abeylegesse, 15.42.74'lük derecesiyle 2. olarak, gümüş madalya kazandı.

PEKİN - 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde bayanlar 5 bin metrede Elvan Abeylegesse, 15.42.74'lük derecesiyle 2. olarak, gümüş madalya kazandı.
Elvan Abeylegesse, oyunlarda 10 bin metrenin ardından Türkiye'ye 2. gümüş madalyayı da kazandırırken, aynı yarışta koşan Alemitu Bekele Degfa ise 15.48.48 ile 7. oldu.
Türkiye'nin, atletizm tarihinde olimpiyatlarda ilk kez finalde 2 atletle birden katıldığı 5 bin metre yarışında, ilk 3 turda grubun arkasında kalmayı tercih eden Abeylegesse, 4. turun başlarında öne geçerek, liderliğini eline aldı. Yarışın son 6 turuna Elvan 2., Alemitu ise ortalarda girdi. Son 2 tura ise Elvan'ın liderliğinde girilirken, Alemitu ise 11. sırada yer aldı. Son tura 3. sırada giren Abeylegesse, yaptığı atakla 15.42.74'lük derecesiyle 2. sırada yer alarak, Türkiye'ye oyunlarda 2. gümüş madalyayı kazandırdı.
Bayanlar 5 bin metrede altın madalyayı, 10 bin metre finalinde de Abeylegesse'yi geçen 23 yaşındaki Dünya Şampiyonu Etiyopyalı atlet Tirunesh Dibaba, 15.41.40 ile kazanırken, bronz madalyayı da 15.44.12 ile yine Etiyopyalı Meseret Defar elde etti.
Pekin-2008'de bayanlar 10 bin metre finalinde de yarışan Elvan Abeylegesse, 29.56.34'lük derecesiyle, Avrupa rekoru kırarak 2. olup, gümüş madalya almıştı.
Bu arada 26 yaşındaki Abeylegesse, oyunlar tarihinde Türkiye'ye bir olimpiyatta 2 madalya kazandıran ilk sporcu unvanına da erişti.

Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,607 µs