En Sıcak Konular

İZMİR'DEKİ PATLAYICI PLASTİK

22 Ağustos 2008 15:09 tsi
İZMİR'DEKİ PATLAYICI PLASTİK İzmir'in Konak ilçesinde dün meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İZMİR - İzmir'in Konak ilçesinde dün meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
     Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele İstihbarat Bomba İmha, Kimlik Tespit ve Olay Yeri İnceleme şubelerine bağlı ekiplerin, olay yerinde yaptıkları incelemeler sonunda, patlayıcı türünün ''plastik'' olduğu kesinleşti.
     Yetkililer, otomobilin enkazının ve yayıldığı 100 metre çapındaki alanda bulunan parçalarının titizlikle ve tek tek toplandığını belirtti.
     Parçaların, otomobilin servis görevlilerinin de içinde yer aldığı bir ekip tarafından incelendiğini anlatan yetkililer, otomobile ait olmayan ve bomba düzeneğinde kullanılan parçaların tespit edilmeye çalışıldığını bildirdi.
     Olay yerinde yapılan incelemede, patlamanın meydana geldiği otomobilin enkazı arasında cep telefonuna ait batarya ile parçaların da bulunduğu kaydedildi.
     İncelemeyi yapan uzman ekiplerin, ele geçen malzemelere dayanarak ''bomba düzeneğinde cep telefonunun kullanıldığı'' ve güzergahta bekleyerek polis servis aracının geçişini izleyen teröristin, bombanın bağlı olduğu cep telefonuna sinyal gönderdiği ihtimali üzerinde durdukları öğrenildi.
     Öte yandan, saldırının faillerinin yakalanması için de çalışma başlatan ekipler, içerisinde bomba düzeneği bulunan otomobilin, olay yerine sabaha karşı bırakıldığı bilgisine ulaştı.
     Polisin ifadelerine başvurduğu görgü tanıklarından birinin, otomobilin saat 03.00 civarında olay yerine park edildiğini ve içinden inen bir kişinin bölgeden uzaklaştığını söyleyerek, eşkal bildirdiği öğrenildi.
     Emniyet yetkilileri, henüz hiçbir terör örgütünün üstlenmediği saldırının yönteme ve kullanılan malzemeye göre değerlendirildiğinde, terör örgütü PKK tarafından yapıldığı ihtimali üzerinde durulduğunu belirtti.
     Emniyet yetkilileri, İzmir'e kurulması için projeleri hazırlanan ve ödenek bekleyen MOBESE sisteminin, bu tür olayların çözümüne önemli katkı sağlayacağını bildirdi.
     Öte yandan, dünkü patlamada yaralanan ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edilen asker Hüseyin Arısoy'un yoğum bakımda tutulduğu, hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
     Diğer yaralılar albay Ahmet Kılınç, er Murat Bekirgül, polis memurları Abbas Kalender, Sacit Kaskatı ile vatandaşlar Ayşe Yenidoğan, Ramiz Yenidoğan, Doğan Özden ve Recep Simit'in genel sağlık durumları iyi olduğu, patlamadan sonra hastanelere getirilen 7 kişinin ise tedavilerinin ardından taburcu edildikleri belirtildi.


Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,097 µs